Anul 2024 va fi un an al schimbărilor și al tansformărilor, iar unele dintre acestea vor fi neașteptate. De asemenea, se vor continua schimbări care au fost demarate în trecut, dar care încă nu s-au realizat.

 

BERBEC

Există șansa unor îmbunătățiri personale pentru nativii berbeci, îmbunătățiri probabil pe mai multe planuri, cum ar fi sănătatea. Mulți vor studia mai mult, pe cont propriu sau vor face o școală sau un curs. Sunt avantajați nativii cadre medicale, vindecători, terapeuți, cadre didactice și lucrători în domeniul tehnologic. E posibil ca mulți să se reprofileze într-o profesie care presupune folosirea uniformei, halatului sau a salopetei. Șanse de lucru în străinătate. Rezolvări ale unor acte, probabil amânate, de tip juridic, didactic, ori profesional, mai ales cu referire la munca în străinătate. Se arată șanse în carieră și în muncă încă de la începutul anului. Posibile funcții și avansare administrativă. Salariu nou, siguranță a venitului financiar și posibilă dezvoltare financiară.

 

TAUR

Realizare de obiective. Unele obiective e posibil să continue din trecut și să nu fi fost încă realizate. Atingere de scopuri, chiar la începutul anului, dar și pe parcurs. Începutul anului aduce șanse pe plan relațional. Nu sunt excluse achiziții tehnice la începutul lunii ianuarie. Reușită pe plan material, financiar sau de alt tip material. Succes pe plan social, posibil sprijin din partea unor prieteni și protectori. Posibil ajutor de tip material sau de alt fel de la unele persoane, ori în urma unor acte de moștenire, acte materiale, parteneriale sau de afaceri. Beneficii din parteneriate sau colaborări. Dezvoltare personală pe diverse planuri, cum ar fi cel material sau cel fizic. Este posibilă creșterea poftei de mâncare, mai ales pentru dulciuri, și creșterea în masă corporală. Pe de altă parte, predispoziția la dezvoltare a organismului poate aduce unora și creșterea masei musculare. Nativii pot deveni mai sociabili și mai optimiști, dar și mai spornici în activitatea lor.

 

GEMENI

Posibile restricții sau probleme pe plan profesional, inclusiv în carieră. Acestea este posibil să fi început în trecut. Se tinde către ceva nou sau o schimbare, care e posibil să fi fost întârziată sau amânată. O stabilizare a carierei și avantajare a acesteia va fi mai ales în prima jumătate a anului. Posibil nou contract de muncă, ceva mai stabil, probabil pe termen lung. Sunt avantajați cei care lucrează în străinătate, iar unii nativi vor primi șanse noi pe acest plan. De asemenea, și cadrele medicale, cei din administrație și cei care lucrează cu secretele și cu lucrurile misterioase, cum ar fi cercetătorii. Lunile Ianuarie și Februarie vor avantaja planul relațional. Totuși, unii vor avea, pe lângă o șansă recentă sau nouă, care apare la începutul anului și situația unei relații cu o persoană din trecut. Lunile Ianuarie și Februarie favorizează atât planul relațional, cat și cel material. Se recomandă atenție la situația emoțională, respectiv la planul sentimental, în general. Sentimentele sunt emoții. Atenție la sănătate, mai ales unde există unele sensibilități cronice cu referire la inimă, circulația periferică, sistemul nervos, zona uro-genitală, genunchi și gambe.

 

RAC

Pentru raci anul va fi important și cel puțin favorabil pe plan profesional. Ca loc de muncă și referitor la contracte, colaborări, parteneriate și afaceri, lunile ianuarie, februarie și decembrie vor fi cele mai favorabile, iar în carieră și pe planul socio-profesional, lunile aprilie și mai. Nativii vor fi avantajați în realizări personale și în atingerea  de scopuri, unii vor atinge cel puțin două obiective importante. Cele profesionale sunt favorizate. Unii vor beneficia de ajutor, inclusiv profesional, din străinătate sau de ajutor de la persoane cu statut social important. Șanse referitoare la acte juridice sau diplomatice, la muncă în străinătate și rezolvări de acte pe aceste planuri. Pe plan relațional va fi un an în general favorabil, mai ales în perioada ianuarie - februarie. Mulți își vor atinge obiective pe plan relațional. Posibile relații cu șansă de durată, cu stabilitate, dar și de oficializare, mai ales pentru persoane care au divorțat. Unele sensibilități ale sănătății sunt posibile în zona căilor respiratorii, zona renală și la aparatul uro-genital.

 

LEU

Tot anul va fi important în muncă. Rezultatele e posibil să fie mai bune sau mult mai bune decât în anul trecut. Chiar Primele două luni ale anului îi vor găsi pe nativi foarte solicitați din punct de vedere profesional, iar rezultatele materiale vor începe să apară cel târziu în perioada Februarie – Martie, favorabilă material, în general. Este un an al succesului profesional, inclusiv în carieră, cu dezvoltare a normei de muncă și posibilă avansare administrativă. Ceva nou se conturează în carieră și poate fi ceva de durată, care poate aduce numeroase beneficii. Avantaje financiare vor apărea prin contracte noi și prin acte, în general, inclusiv prin acte referitoare la străinătate și la bani din străinătate. Relațional, stabilitatea și îmbunătățirea unei relații vor fi influențate de factorul profesional. E posibil să apară relaționări cu colegi de muncă, poate chiar cu superiori ierarhici. Unii soți sau iubiți sunt deja colegi și e posibil să colaboreze foarte bine în acest an.

 

FECIOARĂ

Anul începe și continuă în primele trei luni cu șanse pe plan relațional, o perioadă favorabilă și sentimental, însă și cu posibile agitații sau neînțelegeri. Partenerii e posibil să fie mai insistenți, poate chiar geloși sau posesivi. Chiar dacă anul aduce relații stabile, acestea e posibil să fie tot mai mult detașate din punct de vedere al sentimentelor, iar comunicările vor fi, în general, detașate de o benefică înțelegere reciprocă. Cel puțin în prima jumătate a anului nativii vor fi deseori suspicioși, pesimiști și bănuitori, nu întotdeauna cu motive reale. Chiar începutul anului aduce atingerea unui scop, o realizare personală, cu un posibil sprijin din partea cuiva, probabil din familie. Anul va fi stabil și favorabil pe plan profesional, cu un contract de muncă bun și care e posibil să aducă avansare profesională sau alte avantaje profesionale, dar și financiar mai favorabil. Beneficii materiale din contracte și colaborări.

 

BALANȚĂ

Anul va fi important și favorabil pe plan relațional, cu posibile realizări în acest sens. Pentru mulți viața în parteneriat se va îmbunătăți. Există în cazul unora noi oportunități relaționale, de exemplu, cu persoane cadre didactice, cadre medicale, respectiv purtătoare de uniformă, ori salopetă în meseria lor. Este un an care favorizează contractele și actele, inclusiv de muncă și va aduce beneficii, mai ales materiale, de pe urma acestora. Sănătatea va fi în general stabilă și favorabilă. Există atenționare pentru zona renală, aparatul uro-genital, planul emoțional și partea de jos a picioarelor, dar și referitor la eventuale probleme cronice.

 

SCORPION

Siguranța profesională se va manifesta mai mult referitor la serviciu, în sine, decât la carieră, însă planul profesional va fi unul avantajat în acest an, chiar dacă în cazul multora deplasările în interes de serviciu vor spori. Situația profesională se va îmbunătăți și în urma unor cursuri, în general de termen scurt și practice, mai ales în cazul celor care lucrează în tehnologie, în domenii tehnice sau care au meserii cu uniformă și salopetă. Vor fi calificări, recalificări și reprofilări. Contractul de muncă va fi unul mai bun, inclusiv financiar. Pentru mulți nativi se arată câștiguri financiare în urma unor acte oficiale, colaborări, litigii sau afaceri. Vești financiare bune e posibil să apară chiar la începutul aului, când vor sosi niște bani împrumutați sau amânați. Relațional va fi un an avantajos. Probabil va fi vorba și de începutul unei noi relații. Pentru nativi acest an poate aduce lucruri noi, în general favorabile, în relații. Sănatatea, deși cu șanse de îmbunătățire și de stabilitate, atenționează asupra unor eventuale sensibilități  necunoscute sau cronice.

 

SĂGETĂTOR

Pentru săgetători anul 2024 va aduce siguranță locativă și a proprietății, nefiind excluse noi achiziții pentru casă și dezvoltarea proprietății. Profesional, anul aduce avantaje și ca muncă, în sine, și în carieră și în venitul financiar. Nu este exclusă transformarea în carieră, o nouă carieră posibilă, dar este posibilă și munca de acasă, ori în câteva domenii. Anul aduce șansă în muncă și dezvoltarea normei profesionale, dar și a anturajului profesional. Chiar lunile Ianuarie și Februarie vor aduce șanse profesionale și stabilitate, poate chiar îmbunătățire a planului financiar, luni care e posibil să aducă avantaje și în plan sentimental, atingeri de obiective și eventual sprijin din partea unora. Sentimental va fi un an important și, pentru mulți, mai bun. Unii vor afla că e posibil să devină părinți sau chiar vor deveni în acest an. Este posibil să fie rezolvate unele probleme de sănătate, probabil din anul anterior, care se referă la sistemul nervos, circulația periferică și la partea de jos a picioarelor. În general, sănătatea va fi favorizată.

 

CAPRICORN

Luna Ianuarie va aduce capricornilor energie, revigorare, optimism, dar și bani sau bunuri materiale, pe alocuri agitație și nervozitate, dar și multă activitate și implicări în rezolvarea unor chestiuni, probabil dizarmonice cu referire la cineva din familie sau la proprietate. Primul trimestru va favoriza planul financiar, fiind posibilă creșterea veniturilor. Anul 2024 va aduce siguranță și stabilitate locativă și de proprietate, cât și îmbunătățiri pe aceste planuri. Relația cu familia este posibil să fie stabilă și să se îmbunătățească. Planul sentimental va fi favorizat pentru mulți nativi. Unii este posibil să aibă o nouă relație durabilă. Poate chiar își vor oficializa relațiile. Unii nativi e posibil să aibă șansa de a deveni părinți.

 

VĂRSĂTOR

Anul aduce siguranță locativă și dezvoltare a proprietății, mai ales imobiliare, iar unii vor câștiga bani din închirieri sau vânzări de imobile. Va fi și ceva nou care va trebui rezolvat cu referire la proprietate, ceva din trecut, care a fost, probabil, amânat sau nu s-a concretizat. Anul poate aduce noi lucruri tehnice, îmbunătățiri pe plan tehnic, cursuri de specializare și călătorii, probabil multe, pe termen scurt. Stabilitate și dezvoltare salarială, respectiv financiară. Va apărea pentru mulți schimbarea sursei de venit sau o sursă de venit, în plus. Planul relațional va avea stabilitate, în general, însă e posibil ca pentru anumite perioade partenerii să se afle la distanță, probabil datorită unei restricții. Mulți nativi se vor preocupa de spiritualitate, fiind avantajați cei care vor studia spiritualitatea fără restricții, fără idei limitative și preconcepute, ori se vor preocupa de sănătate, vindecare și cercetare pentru aflarea unor lucruri misterioase, ori ascunse. Vor fi nativi care vor avea sprijin material din partea cuiva din familie. Alții vor face investiții imobiliare sau vor câștiga bani din închirieri sau vânzări imobiliare.

 

PEȘTI

Deși nativii acestor zodii vor fi favorizați pe planul puterii personale și pe plan de succes la oameni, totuși, se recomandă să se preocupe cu interes și seriozitate de sănătate. Anul aduce nativilor un plus de realism, de gândire rațională și de maturizare personală. Va fi un an important și benefic pe planul banilor. Mulți vor avea îmbunătățiri financiare. Este un an al siguranței și al stabilității financiare. Mulți vor avea și vor pune în practică idei noi de câștig financiar, mai ales prin valorificarea mateială a unor talente sau abilități practice personale. Vor exista șanse pe plan relațional, comunicarea în relație fiind avantajată. Este un an al realizării de obiective relaționale, multe relații fiind cu persoane de la distanță, dar în numeroase cazuri partenerii vor fi la distanță, pe termen lung sau nu, ori vor avea diverse deplasări de făcut la distanță. Sentimentalismul predominând, însă, în dezavantajul realismului e posibil să aducă iluzii, ori să creeze amăgiri pentru unii. Peștii vor avea un an favorabil, pe alocuri cu mare succes, pe plan profesional, aceasta chiar și în Ianuarie, cand unii vor afla despre o îmbunătățire financiară la serviciu. Se vor înmulți oportunitățile de lucru de la distanță și cele cu navetă. Mulți vor avea îmbunătățiri tehnice pe plan profesional. Vor exista colaborări între nativi și frați sau veri pentru unele realizări, probabil că va fi un sprijin de la nativi pentru aceștia.

Dumitru Paraschiv, astrolog, numerolog