Marea actriță Draga Olteanu Matei este în stare critică, intubată, la Terapie Intensivă, în carul secției Gastroenterologie și Hepatologie din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” Iași. Medicii spun că au reușit să o stabilizeze și următoarea perioadă este foarte importantă.

Medicul șef UPU-SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, a declarat, sâmbătă, că Draga Olteanu Matei a fost adusă în urgență, de la Spitalul Piatra-Neamț, cu ambulanța, în Unitatea Primire Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, după ce a suferit o hemoragie digestivă superioară, cel mai probabil din cauza tratamentului anticoagulant pe care îl avea de mai multă vreme pentru afecțiunea cardiovasculară.

„Este vorba de o pacientă și cu afecțiuni cronice, boli cardiovasculare și endocrine, o pacientă care a fost preluată în urgență. S-au început terapia și investigațiile diagnostice. Este în Anestezie-Terapie Intensivă pentru Clinica de Gastroenterologie și Hepatologie Iași. A fost tratată, sedată, investigată. Este stabilizată în acest moment și se fac eforturi ca starea ei să devină una stabilă în continuare. La început pacienta a comunicat cu echipa medicală, a dat date despre istoricul medical, despre tratament, apoi, pentru investigații, pentru endoscopie, a fost sedată și este sub terapie”, a spus dr. Cimpoeșu.

Draga Olteanu Matei a fost testată pentru SARS-CoV-2, dar nu sunt indicii că actrița ar suferi de Covid-19.

Medicii spun că, ținând cont că este vorba despre un pacient vârstnic, cu afecțiuni cardiovasculare și gastrointestinale, orele și zilele următoare sunt extrem de importante.

„Acum este sedată, este sub ventilație invazivă, care necesită sedare și anestezie generală pentru confortul pacientului. Ce a fost important a fost stabilizarea hemodinamică, pentru că un șoc hemoragic dă o modificare extrem de importantă și este foarte important ca pacientul să beneficieze de tot ce înseamnă terapie, oxigen, sânge, intervenție endoscopică și toate se fac (...) în terapie intensivă”, a mai spus medicul ieșean.

Dr. Diana Cimpoeșu a precizat că nu s-a pus deocamdată problema unei intervenții chirurgicale în ceea ce o privește pe marea actriță.

„S-a făcut o intervenție endoscopică în cadrul secției de Gastroenterologie și Hepatologie”, potrivit medicului.