Actorul Matthew Perry, care și-a câștigat faima în anii 1990 în rolul lui Chandler din serialul Friends, a murit sâmbătă la vârsta de 54 de ani.

Decesul său a fost confirmat într-o declarație postată de NBC, rețeaua de televiziune care a difuzat Friends timp de 10 ani, pe platforma de socializare X, scrie Reuters.

„Suntem incredibil de întristați de dispariția prea curând a lui Matthew Perry”, a declarat NBC Entertainment.

Los Angeles Times și TMZ.com, ambele citând surse anonime din cadrul forțelor de ordine, au relatat că interpretul americano-canadian a fost găsit mort în cada din locuința sa din cartierul Pacific Palisades din Los Angeles.

Vestea morții actorului Matthew Perry, în vârstă de 54 de ani, a fost ca o undă de șoc printre prieteni și vedete. Matthew a fost găsit fără suflare de către asistentul lui, sâmbătă dimineață, la doar câteva ore după ce fusese la o partidă de două ore de pickleball. Sursele citate de TMZ au spus că actorul a fost găsit în jacuzzi și că la fața locului nu erau droguri. De asemenea, nu există indicii că moartea ar fi fost violentă. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliție din Los Angeles a declarat că ofițerii au răspuns la un apel la adresa lui Perry cu privire la moartea unui bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, dar nu a confirmat identitatea persoanei decedate. Cu șase zile înainte de a muri, actorul postase pe Instagram o fotografie în care se relaxa în jacuzzi. Cu căștile pe urechi, privea orașul noaptea. „Oh, deci apa caldă care se învârte în jurul tău te face să te simți bine? Eu sunt Mattman".  

Perry era cunoscut mai ales pentru rolul său de lungă durată, Chandler din serialul de mare succes Friends, care a fost difuzat timp de 10 sezoane la postul NBC, din 1994 până în 2004, avându-i ca protagoniști pe Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc și Lisa Kudrow. După Friends, Perry a jucat în alte trei proiecte de televiziune - Studio 60 on the Sunset Strip, Mr. Sunshine și Go On.

De-a lungul carierei sale, a mai avut apariții ca invitat sau roluri în alte seriale de succes, printre care The West Wing, Ally McBeal, Scrubs și Beverly Hills, 90210. Printre filmele sale de cinema se numără Fools Rush In, The Whole Nine Yards, Almost Heroes și Three to Tango.

Actorul născut în Massachusetts a crescut în Ottawa după ce mama sa, o jurnalistă canadiană, a divorțat și s-a căsătorit cu o personalitate canadiană din domeniul audiovizualului.