Omagiu vesel pentru cei care se află în prima linie - Umor de pandemie
Aproximativ 30 de sperietori de ciori cu peruci şi măşti faciale, stetoscoape şi mănuşi chirugicale, sunt amplasate în grădinile din faţa caselor din satul Capel, din sudul Angliei.
Cei care îşi fac plimbarea zilnică prin micuţul sat Capel, din sudul Angliei, în această perioadă de restricţii asociate limitării răspândirii noului coronavirus, pot observa modul original în care localnicii s-au gândit să le mulţumească medicilor şi asistentelor, dar şi vânzătorilor de la magazinele alimentare şi angajaţilor care strâng gunoiul, adică acelor categorii profesionale care au dus greul în perioada pandemiei, transmite luni Reuters.
Astfel, localnicii au îmbrăcat sperietoarele de ciori în uniformele şi ţinutele specifice acestor categorii profesionale. Aproximativ 30 de sperietori de ciori cu peruci şi măşti faciale, stetoscoape şi mănuşi chirugicale, sunt amplasate în grădinile din faţa caselor din satul Capel, aflat la poalele Dealurilor Surrey, la aproximativ 50 de kilometri sud de Londra.
„Trebuie să înveselim sătenii şi să-i facem să râdă când ies din case pentru plimbarea zilnică", a declarat Sally Wyborn, cea căreia i-a venit ideea de a costuma astfel sperietorile de ciori din sat.
Mulţi dintre eroii necunoscuţi ai pandemiei de coronavirus, de la poliţişti la postaşi, fermieri şi gunoieri, sau lucrătorii din supermarketuri precum şi doctorii şi asistentele medicale sunt bine reprezentaţi prin sperietorile de ciori din Capel.
După ce în Marea Britanie au intrat în vigoare măsurile draconice de limitare a răspândirii noului coronavirus, la 23 martie, oamenilor li s-a cerut să se distanţeze, să nu mai interacţioneze social cu semenii lor şi, în cea mai mare parte a timpului, să stea în casă, cu excepţia unei plimbări de o oră pe zi. În această situaţie, lui Sally Wyborn i-a venit ideea de a face această plimbare a oamenilor prin sat mai interesantă.
„Într-unul dintre momentele mele de nebunie, m-am gândit să refolosim sperietorile de ciori. Mai ales acum, când toată lumea din sat avea timp să se ocupe de ele", a declarat femeia în vârstă de 78 de ani pentru Reuters.
Ideea lui Sally s-a răspândit rapid în tot satul, prin e-mail şi social media, şi nu peste mult timp în grădinile oamenilor au apărut sperietorile de ciori costumate în medici şi asistente, poliţişti sau postaşi, ce nu vor fi eliminate decât odată cu restricţiile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.