Record de ciclism stabilit la Alba Iulia de către un britanic - Turul Cetăţii de 100 de ori
Câștigătorul „celui mai bun job din lume”, Ben Southall, a parcurs 270 de kilometri pe bicicletă în Alba Iulia, înconjurând Cetatea Alba Carolina, cea mai mare din România, de 100 de ori.
Britanicul Ben Southall, care a câştigat în 2009 concursul pentru ocuparea „celui mai bun job din lume”, acela de a promova în toată lumea o insulă din paradisul turistic al Marii Bariere de Corali, vizitează alături de soția sa, în aceste zile, România, fiind prezent în Alba de șapte zile. Britanicul a stabilit, luni, un record de ciclism la Alba Iulia, după ce a pedalat 270 de kilometri în unsprezece ore, înconjurând Cetatea Alba Carolina de o sută de ori, dorind să marcheze astfel cei 100 de ani de la Marea Unire pe care România îi celebrează în 2018. La final, Ben Southall a băut șampanie și a declarat presei că a început cursa pe răcoare dis-de-dimineață, a înfruntat căldura zilei, iar seara se bucură de victorie. „Mă simt bine acum, însă dimineața îmi va fi greu să mă ridic din pat, dar a meritat. Am avut suportul tuturor, de la copiii care băteau palma cu mine pe traseu, până la staff, cei care s-au ocupat de organizarea acestei curse. Cred că o să visez noaptea fiecare colț și fiecare curbă de pe traseu”, a spus Ben Southall.
Bloggerul de turism Ben Southall se află la Alba Iulia de o săptămână, timp în care a vizitat mai multe obiective importante din Alba Iulia, între care Sala Unirii, edificiu unde s-a semnat actul de Unire al Transilvaniei cu România, Muzeul Național al Unirii, Muzeul Principia, Catedrala Romano-Catolică, Traseul celor trei fortificații, dar și porțile Cetății cu bastioane de tip Vauban. Cetatea Alba Carolina, în care a pedalat britanicul, se întinde pe circa 120 de hectare, fiind o fortăreaţă cu bastioane de tip Vauban, care are forma unei stele cu şapte colţuri. Aceasta a fost construită la începutul secolului al XVIII-lea în oraşul medieval Alba Iulia, având rol de fortificaţie strategică de apărare a Imperiului Habsburgic împotriva eforturilor militare ale Imperiului Otoman şi de consolidare a puterii habsburgice pe plan local.
De asemenea, cât timp a stat la Alba Iulia, britanicul a ajutat la prepararea unui desert de promovare a municipiului, „Prăjitura Cetății”, pe care sunt reprezentate sub formă de cercuri concentrice din biscuiți cele trei fortificații de la Alba Iulia – Castrul roman, Cetatea medievală și Cetatea bastionară.
Nu în ultimul rând, Ben Southall a avut ocazia să îmbrace echipamentul militar al unui legionar roman, simțind pe propria piele provocările la care erau supuși soldații acum 2.000 de ani și a participat la spectacolele de reconstituire istorică din Cetatea Alba Carolina, ce au loc în fiecare săptămână. În județ, bloggerul de turism s-a bucurat de măreția naturii în Cheile Râmețului, aflate în Munții Trascăului, dar și Ghețarul de la Scărișoara și Peștera Poarta lui Ionele, din Munții Apuseni, iar azi merge pe Transalpina.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.