Un veteran de război din Marea Britanie în vârstă de 99 de ani, care se deplasează cu ajutorul unui cadru, îşi propune să parcurgă de 100 de ori lungimea grădinii sale înainte de a-şi aniversa centenarul, la sfârşitul acestei luni.

Acţiunea sa este destinată colectării de bani în beneficiul angajaţilor din sistemul sanitar britanic. Până în prezent, campania sa a strâns aproape 1,5 milioane de lire sterline (1,9 milioane de dolari), informează marţi Reuters şi AFP.

Căpitanul Tom Moore, care are nevoie de un cadru pentru a se deplasa după ce a suferit o fractură de şold, a spus că este recunoscător Serviciului Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS) pentru tratamentul pe care l-a primit şi că doreşte astfel să-şi exprime recunoştinţa. Pentru a duce la bun sfârşit provocarea, Moore îşi propune să parcurgă în fiecare zi 10 ture în grădina sa cu o lungime de 25 de metri.

NHS, finanţat de guvernul britanic, este suprasolicitat în urma numărului mare de pacienţi cu Covid-19, boala provocată de infectarea cu noul coronavirus.

Numărul deceselor provocate de Covid-19 în spitalele din Marea Britanie a ajuns luni la 11.329, al cincilea cel mai mare bilanţ la nivel global. Medicii au fost lăudaţi pentru curajul şi profesionalismul de care au dat dovadă în timpul crizei, inclusiv de premierul Boris Johnson, care s-a recuperat în urma infectării cu noul coronavirus după ce a fost tratat de NHS într-un spital din Londra.

Moore, care va împlini 100 de ani pe 30 aprilie, a sperat iniţial că va strânge 500.000 de lire sterline, dar campania sa caritabilă a colectat deja o sumă triplă.

Veteranul, care a luptat în Asia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, le-a transmis un mesaj de speranţă compatrioţilor: „Atitudinea mea în faţa vieţii a fost mereu aceasta: mâine va fi o zi bună", a spus acesta