Mircea Geoană, din nou la Oradea

La doar o săptămână după precedenta sa vizită, candidatul PSD la funcţia de şef al statului, Mircea Geoană, se află azi la Oradea. Programul său cuprinde o întâlnire cu cadrele militare în rezervă şi retragere din Transilvania, care va avea loc la ora 16.00, la Filarmonica de Stat Oradea. De la ora 17.00, liderul social-democrat se va afla la Lotus Market, unde va participa la acţiunea organizată de Fundaţia ProValoare, în cadrul căreia se fac donaţii pentru mamele care îşi cresc singure copiii. În program mai este inclusă şi vizita la fabrica deţinută la Oradea de Conectronis România.

 

Acuzaţii de fraudare a alegerilor

Liderul PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, susţine că în judeţul nostru, la fel ca în întreaga ţară, PD-L "face tot posibilul să-şi uşureze fraudarea alegerilor". "Va trebui să urmărim dacă ceea ce se spune acum pe diverse canale e adevărat sau nu. Vom monitoriza ieşirile din ţară în ziua alegerilor", a declarat Mang, adăugând că se preconizează că 60 de autobuze şi autocare cu alegători vor ieşi prin vămile din Bihor în Ungaria, oamenii fiind duşi să-şi mai exprime odată votul pentru actualul şef al statului. Pe lângă cele 60 de autocare care ar urma să iasă din ţară prin Bihor, Mang susţine că alte 40 vor trece în Ungaria prin vămile din Arad. "Nu vor putea fura atât de mult încât să câştige", consideră liderul PSD. Acesta mai susţine că din partea PD-L "se învârt sume extraordinare de bani, se fac cadouri constând în pelerine, încălţăminte, îmbrăcăminte. Le recomand oamenilor să sesizeze organele de drept". Pe de altă parte, Ioan Mang acuză că o parte din primarii bihoreni s-au făcut vătafi peste comunele pe care le conduc, punând agenţii de pază şi chiar poliţişti să rupă afişele electorale şi să-i intimideze pe membrii campaniei PSD. Acesta a dat ca exemple primarii din comunele Ciumeghiu, Auşeu şi Drăgeşti. De asemenea, liderul PSD Bihor susţine că se fac presiuni asupra angajaţilor, populaţiei şi agenţilor economici din partea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi a Direcţiei Silvice pentru a vota candidatul susţinut de PD-L.

 

Afişe ilegale ale PSD

La rândul lor, PD-L Bihor îi acuză pe social-democraţi că fac o campanie electorală ilegală. Potrivit secretarului general al PD-L Bihor, Mircea Matei, afişele cu vaporul scufundat al cărui mesaj este "Băsescu ne scufundă" au fost comandate de PSD, care le-a distribuit în tot judeţul. "De exemplu, Cociu Nicolae, pădurar de meserie şi membru PSD, a fost văzut la Beiuş cu portbagajul încărcat cu astfel de afişe pe care a încercat să le distribuie", a afirmat Matei, care a adăugat că, deocamdată, nu au fost identificaţi cei responsabili de afişele negre cu scris alb având mesajul "Trăiţi bine?" care au împânzit Oradea şi care reprezintă tot o campanie negativă împotriva candidatului susţinut de PD-L. Pe de altă parte, acesta a acuzat că o profesoară de la Liceul "Lucian Blaga" din Oradea a organizat o excursie la Aeroport pentru elevii calsei a XI-a tocmai când a sosit Mircea Geoană. Copiii s-ar fi întâlnit cu candidatul PSD, după care au fost urcaţi în autobuz şi au plecat de la Aeroport fără să mai vadă avioanele deşi plătiseră pentru această vizită. Cât priveşte acuzele PSD cum că democrat-liberalii se pregătesc să transporte alegători în Ungaria pentru a-l vota de două ori pe Traian Băsescu, liderii PD-L consideră că acestea sunt doar "varianta bihoreană a lui Nica".

 

 

Miting la Cluj-Napoca

Partidul Democrat-Liberal Bihor invită simpatizanţii bihoreni ai preşedintelui României, Traian Basescu, la mitingul de susţinere a candidaturii acestuia, miting ce va avea loc la Cluj-Napoca, mâine, 14 noiembrie 2009, la ora 10.00. în faţa Casei de Cultură a Studenţilor.