PD-L contestă decizia BEJ

Democrat-liberalii au anunţat că vor contesta la Biroul Electoral Central decizia BEJ prin care se dispunea înlocuirea mesh-urilor care parodiază materialele electorale ale social-democraţilor, conţinând sigla PSD+PC. "În Oradea nu este niciun mesh care să-i înfăţişeze pe cei şapte corifei (n.r. - Mircea Geoană, Adrian Năstase, Ion Iliescu, Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vântu, Marian Vanghelie şi Viorel Hrebenciuc), ci doar backlit-uri şi easy-change-uri", a precizat secretarul general al PD-L Bihor, Mircea Matei. Acesta a mai menţionat, în plus, că Biroul Electoral Judeţean nu poate dispune Primăriei înlăturarea materialelor electorale decât de pe locurile special amenajate în acest sens de municipalitate, pe blocuri, magazine etc. putând fi amplasate afişe cu aprobarea proprietarului, nefiind nevoie de autorizaţii. "Azi (n.r. - ieri) vom depune o contestaţie la BEC, iar decizia BEJ nu va putea fi pusă în aplicare până nu se pronunţă Biroul Electoral Central", a mai menţionat Matei.

 

 

Sprijin pentru Geoană din partea UDMR Bihor

Preşedintele UDMR Bihor, Alexandru Kiss, a anunţat, ieri, că îl susţine pe Mircea Geoană în cursa electorală, chiar dacă a avut dificultăţi în a explica electoratului maghiar de ce să îl voteze pe Geoană. "M-au întrebat mulţi în zilele acestea dacă noi acum ţinem cu Geoană. M-am gândit mult ce să le spun şi le-am spus că n-o să ţinem cu Geoană. O să ţinem cu vorbele şi cu promisiunile lui", a declarat liderul UDMR Bihor, care consideră că, în prezent, România se află într-un război, fiind atacată de criză. "Contracandidatul domnului Geoană a spus că asta nu e treaba lui. Domnul Geoană a zis că ba da, e treaba mea. Eu ţin cu mine, ţin cu noi. Azi, cel mai important lucru este să învingem duşmanul nostru, criza. Cine nu înţelege să voteze sentimental, dar cine este raţional să voteze împotriva crizei", a mai menţionat acesta. Kiss a adăugat că actualul preşedinte a promis că va lupta cu Parlamentul. "Când suntem atacaţi pe dinafară, noi să ne luptăm între noi, înăuntru?", a declarat liderul UDMR Bihor.

 

Filmuleţ trucat

PD-L Bihor consideră că filmuleţul în care este prezentat incidentul de la Ploieşti din 2004, în care actualul preşedinte Traian Băsescu, aflat în campanie electorală, ar fi lovit un copil la un miting electoral, este trucat. Preşedintele PD-L Bihor, Petru Filip, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă că este prea puţin posibil ca un astfel de incident să fi putut fi păstrat secret timp de cinci ani. "Este imposibil de crezut că acest secret a fost depozitat la o singură persoană timp de cinci ani", a declarat Petru Filip. La rândul său, secretarul general al PD-L Bihor, Mircea Matei, a afirmat că nu este posibil ca acest incident să fie unul real, pentru că, altfel, PSD s-ar fi folosit de el în campania electorală pentru alegerea preşedintelui în 2004. "Să vedem la ce le va ajuta această încercare de a muta atenţia publicului spre altceva. S-a trecut foarte uşor peste o declaraţie a lui Johannis, care spunea că după alegeri se va forma un guvern politic, cu un premier politic, care nu este Johannis", a mai menţionat Matei. Pe de altă parte, Petru Filip consideră că Traian Băsescu nu va avea de suferit de pe urma acestui scandal, şansele sale de a câştiga alegerile fiind la fel de mari.