Agenda politică
Masă rotundă cu politicieni şi oameni de afaceri
Parlamentarii bihoreni sunt invitaţi la o masă rotundă organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Bihor, Federaţia Patronilor Bihor, Consiliul Local al IMM Oradea şi Confindustria Bihor - Satu Mare. Evenimentul este programat să aibă loc vineri, 23 septembrie, de la ora 13.00, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Bihor. Potrivit organizatorilor, masa rotundă va avea tema "Mediul de afaceri şi parlamentarii, împreună". La această dezbatere vor participa, alături de întreprinzători, reprezentanţii celor patru organizaţii patronale din Bihor şi parlamentari bihoreni. Dezbaterea va fi moderată de Octavian Haragoş. Temele propuse pentru dezbatere sunt: Ordonanţa nr. 34/2006 privind achiziţiile publice, Codul Fiscal, Codul Muncii, politica băncilor din România faţă de mediul de afaceri, politica de taxe şi impozite aferente activităţilor economice, facilităţile oferite investitorilor străini, respectiv politica de amenzi a organelor administrative de control care afectează mediul de afaceri.
Irina Mărieş, preşedinta PP-DD Bihor
Curtea de Apel Bucureşti a admis, luni, cererea patronului OTV privind înfiinţarea Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD). Curtea de Apel Bucureşti a admis astfel recursul lui Dan Diaconescu faţă de decizia prin care, în 7 iunie, Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea privind înscrierea acestei formaţiuni politice. În judeţul Bihor, adepţii lui Dan Diaconescu s-au organizat ca filială încă din luna noiembrie a anului trecut. Preşedinta organizaţiei judeţene este Irina Mărieş, prim-vicepreşedinte este Gheorghe Brişcan, iar preşedinte al organizaţiei municipale este Dorel Marcu. "Acum, că s-a aprobat înfiinţarea partidului, vom începe să ne pregătim pentru alegerile de anul viitor. Ne vom deplasa în judeţ, să ne întâlnim cu bihorenii, să ne facem cunoscuţi. Deocamdată, avem organizaţii în Salonta, Marghita, Tinca, Holod", ne-a declarat Irina Mărieş. Potrivit preşedintelui PP-DD Bihor, până în prezent au fost înregistrate 706 adeziuni în Oradea.
Petiţie publică pentru desecretizarea contractului Roşia Montană
PSD şi Mişcarea Verzilor Democraţi Agrarieni au iniţiat o petiţie publică prin care solicită desecretizarea contractului Roşia Montană Gold Corporation şi organizarea unui referendum privind modul de exploatare a aurului românesc, care va putea fi semnată în centrele deschise în oraşe şi on-line. Prin această petiţie publică se solicită desecretizarea de urgenţă a contractului RMGC cu statul şi a tuturor actelor referitoare la exploatarea de la Roşia Montană, inclusiv a contractului de concesiune, evaluarea "transparentă şi independentă" a beneficiilor şi costurilor implicate pentru statul român, numărul real de locuri de muncă create, constituirea unei comisii parlamentare de anchetă cu privire la contractul încheiat, aflarea adevărului despre destinaţia fondurilor de promovare a RMGC şi a sponsorizărilor acordate oamenilor politic şi formatorilor de opinie, consultarea populaţiei prin referendum cu privire la modul de exploatare a aurului românesc şi respectarea rezoluţiei PE cu privire la interzicerea exploatării cu cianuri pe teritoriul UE. Copreşedintele Mişcării Verzilor, Remus Cernea, a declarat că formaţiunea sa se opune categoric proiectului minier de la Roşia Montană din cauza impactului "devastator" pe care acesta l-ar avea asupra mediului, patrimoniului şi proprietăţii celor de acolo.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.