Încă nu au primit aprobare pentru alegeri
Liderul PD-L Bihor, senatorul Petru Filip, a declarat că deocamdată Biroul Permanent Naţional nu şi-a dat avizul pentru organizarea Consiliului de Coordonare Judeţean în data de 3 aprilie, pentru alegerea noii conduceri a filialei. Filip recunoaşte că, potrivit protocolului încheiat între PD şi PLD la fuziunea celor două formaţiuni prevede că alegerile vor fi organizate la şase luni după alegerile prezidenţiale din acest an, însă consideră că este un moment oportun pentru desemnarea unui nou Birou Permanent Judeţean. Printre motivele invocate de liderul democrat-liberal se numără faptul că au trecut patru ani de la precedentele alegeri şi faptul că, în prezent, au loc alegeri în multe din organizaţiile locale din judeţ, inclusiv la nivelul municipiului Oradea.

"Nu mă ţin cu niciun lanţ de scaun"
Preşedintele PD-L Bihor, Petru Filip, a declarat că îl lasă rece orice referire la comploturi care s-ar face pentru a-l da jos din funcţia de lider al filialei. "Nu mă ţin cu niciun lanţ de scaunul ăsta. Sunt preşedinte al PD-L Bihor de 11 ani. Timp de nouă ani, organizaţia a crescut. Dacă Consiliul de Coordonare Judeţean consideră că nu mai fac faţă funcţiei de preşedinte e liber să decidă în consecinţă", a declarat liderul PD-L Bihor.

Lucrări oprite din lipsă de finanţare
În această săptămână, senatorul Cornel Popa a adresat o interpelare ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, prin intermediul căreia a cerut o informare cu privire la situaţia finanţării proiectelor de construire a reţelelor de apă şi canalizare care se derulează în 22 de localităţi bihorene: Aleşd, Auşeu, Avram Iancu, Beiuş, Bratca, Câmpani, Diosig, Marghita, Nucet, Pomezeu, Răbăgani, Rieni, Roşiori, Salonta, Săcueni, Ştei, Suplacu de Barcău, Şuncuiuş, Tileagd, Tulca, Vadu Crişului şi Vaşcău. Popa a precizat că deşi aceste lucrări au fost demarate, în prezent sunt oprite din cauza lipsei de finanţare.

Ionela Bruchental, susţinută pentru un loc pe lista PD-L
Democrat-liberalii bihoreni o vor susţine pe Ionela Bruchental pentru a ocupa un loc cât mai sus pe lista pe care PD-L o va prezenta la alegerile europarlamentare din iunie. "La alegerile din noiembrie, Ionela Bruchental a luat cele mai multe voturi din toate colegiile de deputaţi", a declarat liderul filialei, Petru Filip. Cea de-a doua propunere la care a avut dreptul PD-L Bihor a fost Mişu Jan manolescu, actualul preşedinte interimar al organizaţiei municipale.