PNL Oradea sprijină studenţii
Preşedintele organizaţiei Oradea a PNL, Lucia Varga, a anunţat că Biroului Municipal s-a pronunţat în favoarea acordării de gratuităţi studenţilor pe mijloacele de transport în comun. Astfel, la ultima şedinţă a Biroului Municipal a fost dezbătută solicitarea studenţilor adresată Primăriei de a beneficia de gratuitate pe mijloacele de transport în comun din Oradea. Cu unanimitate de voturi, Biroul municipal a acordat mandat consilierilor locali PNL să voteze în favoarea acestei iniţiative.

"Taxa de primă înmatriculare este o aberaţie"

Senatorul Alexandru Athanasiu consideră că introducerea taxei de primă înmatriculare este o aberaţie, contestată şi la nivelul Uniunii Europene. "Comisia Europeană a contestat-o deoarece reprezintă o încălcare gravă a principiului liberei concurenţe pe piaţa europeană. Raţiunea introducerii taxei de mediu este, de asemenea, de neînţeles, fiind taxate maşinile noi şi protejate cele vechi. Conform acestei taxe sunt sancţionaţi pecuniar cei care nu atentează de fapt la calitatea mediului", susţine Athanasiu, care a adăugat că susţine orice demers politic pentru ca această taxă de primă înmatriculare să fie eliminată.


Eliminarea alocaţiilor pentru tinerii de 18 ani favorizează abandonul şcolar
Senatorul social-democrat Alexandru Athanasiu consideră că prin eliminarea acordării alocaţiei de stat pentru elevii care au împlinit 18 ani se creează o discriminare lipsită de raţiune, în contextul în care România acuză şi este acuzată de o rată în creştere a abandonului şcolar. "Din punct de vedere financiar, această alocaţie reprezenta un ajutor chiar dacă nu foarte consistent, dar util fiecărui copil şi părinte", a mai precizat Athanasiu, adăugând că această măsură este absurdă, care denotă lipsă de viziune, de interes pentru educaţie şi pentru nevoile sociale ale românilor.


Conservatorii bihoreni rămân în partid
Liderii PC Bihor au declarat că, deşi unii membri nu au fost de acord cu rezultatul Congresului, au decis să rămână în partid. Fostul preşedinte al filialei judeţene, Octavian Bara, a declarat că a fost impresionat de Florin Anghel, singurul dintre cei trei candidaţi la şefia PC care şi-a făcut campanie în judeţe şi care, la Congres, a dat fiecărui participant o broşură care conţinea inclusiv prezentarea programului său. De asemenea, fostul lider al PC Bihor a afirmat că trebuia să se organizeze un al doilea tur de scrutin pentru desemnarea preşedintelui, dar că probabil conducerea nu avea pregătite buletinele de vot pentru un astfel de caz.