Trei candidaţi la şefia PC
Conservatorii vor avea de ales între trei candidaţi la Congresul Extraordinar programat pentru data de 27 ianuarie. Cei trei sunt deputatul Daniela Popa, senatorul Sabin Cutaş şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Florin Anghel. Liderii PC Bihor nu şi-au exprimat, deocamdată, preferinţa pentru vreunul dintre candidaţi, susţinând că aşteaptă să vadă cu ce program se va prezenta fiecare dintre ei. De altfel, aceştia se vor afla în campanie la filialele din ţară până în data de 26 ianuarie.


"La noi nu se cumpără locul pe listă"
Fostul lider al PC Bihor, Octavian Bara, a declarat că stabilirea locurilor pe listele de candidaţi pentru alegerile locale din acest an se va face în funcţie de activitatea depusă de doritori, de cum sunt cotaţi şi de cercurile în care se învârt. "Am înţeles că la alte partide se cumpără locul pe listă. La noi, nu", a precizat Bara. Obiectivul PC Bihor pentru alegerile locale este obţinerea a trei locuri în Consiliul Local Oradea, trei-patru posturi de consilieri judeţeni şi fotoliul de primar al municipiului Oradea. Deşi e dorit de colegii săi de partid să ocupe prima poziţie pe lista pentru Consiliul Judeţean Bihor, Octavian Bara a declarat că va candida numai dacă se va introduce votul uninominal. "Pe listă nu candidez", a adăugat fosul lider al PC Bihor.

Drumuri agricole şi forestiere în Oradea
Preşedintele PC Bihor, Traian Bodea, a atras atenţia asupra infrastructurii din unele cartiere ale Oradiei, în special în Episcopia, Oncea, Ioşia şi noile cartiere de locuinţe. "Unele drumuri nu sunt practicabile pentru autoturisme. Seamănă mai mult cu drumurile agricole sau forestiere", susţine Bodea, el precizând că viteza cu care se lucrează la infrastructura din Oradea este prea lentă comparativ cu necesitatea. "Primăria ar trebui măcar să pietruiască drumurile, astfel încât locuitorii din aceste zone să nu-şi rupă maşinile", a mai menţionat Traian Bodea.