"Nu ştiu cum voi vota la referendum"
Prezent ieri la Oradea, la invitaţia deputatului Cornel Popa, vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a declarat că nu ştie cum să voteze la referendumul de duminică. Meleşcanu a precizat că, pe de o parte, făcând parte din PNL, partid care a lansat proiectul de vot uninominal, fiind chiar responsabil la nivelul partidului de elaborarea propunerilor liberale, ar trebui să voteze "pentru" votul uninominal. În acelaşi timp, pornind de la faptul că a fost deja adoptată legea de către Parlament prin asumarea răspunderii Guvernului, ar trebui mai degrabă să voteze "contra". "Sunt într-o situaţie realmente foarte dificilă. Dacă nu voi ajunge la o decizie, voi prefera să mă duc la vot şi să votez desigur lista PNL pentru alegeri europene", a adăugat Meleşcanu.


"PSD a salvat românii din Italia"
Eurodeputatul Alexandru Athanasiu a declarat că datorită europarlamentarilor PSD şi grupului PES românilor li se respectă dreptul la libera circulaţie în Uniunea Europeană, făcând referire la rezoluţia adoptată săptămâna trecută de Parlamentul European, la propunerea grupului socialist. Rezoluţia a fost votată de PES, grupul liberal ALDE, de Verzi şi de Stânga unită, în timp ce popularii europeni, PPE, din care fac parte şi democraţii români, au votat împotrivă. "Votul din PE demonstrează că Partidul Popular European, care s-a opus integrării României în UE, are în continuare o atitudine ostilă faţă de România şi cetăţenii români", consideră Athanasiu, care a adăugat că, în aceste condiţii, PD nu poate influenţa atitudinea grupului popularilor europeni, iar trimiterea reprezentanţilor acestui partid, adică a PD, în Parlamentul European nu poate avea o influenţă benefică asupra vieţii românilor.

Conservatorii vor să-l dea în judecată pe Marko Bela
Preşedintele PC Bihor, Octavian Bara, a declarat că partidul din care face parte îl va acţiona în instanţă pe liderul UDMR, Marko Bela, deoarece promovează separarea teritoriului României. "Liderii UDMR sunt din ce în ce mai agresivi pe tema separării Ţinutului Secuiesc", susţine Bara, adăugând că, probabil, Uniunea intenţionează să obţină cât mai multe voturi din partea susţinătorilor lui Tokes. Prin acţionarea în instanţă a lui Marko Bela, conservatorii vor să obţină un verdict clar din partea justiţiei, cu privire la legalitatea demersului Uniunii.

Oncea, cel mai defavorizat cartier
Vicepreşedintele PC Bihor Traian Bodea a atras atenţia asupra situaţiei străzilor din cartierul orădean Oncea. Potrivit lui Bodea, Oncea este cel mai defavorizat cartier în ceea ce priveşte infrastructura. "Pe unde am trecut nu am întâlnit nicio stradă asfaltată. Singura stradă unde se lucra era strada Ioan Bogdan. Restul arată mai rău ca la ţară. Cu siguranţă, locuitorii din această zonă preferă să circule pe jos decât cu maşina", a declarat Traian Bodea.