Puţine voturi nule declarate valide

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului Judeţului Bihor au anunţat ieri că, în urma renumărării buletinelor declarate nule în turul doi, au fost recuperate 102 din cele 3.224. Potrivit prefectului judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea, 52 de buletine au fost recuperate în favoarea lui Băsescu, iar 50 au fost contabilizate în favoarea lui Geoană. În aceste condiţii, Ghilea se arată mulţumit de modul în care instituţiile din Bihor au coordonat alegerile prezidenţiale.

Ghilea invocă prezumţia de nevinovăţie

Prefectul judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea, a anunţat ieri că nu va iniţia procedurile de demitere a şefului Inspectoratului Şcolar Bihor, Dorel Luca, pe numele căruia a fost deschis un dosar penal pentru mită electorală. Şeful Inspectoratului Şcolar Bihor şi directorul şcolii din localitatea Brusturi sunt cercetaţi penal după ce ar fi încercat să determine un profesor suplinitor de la şcoala din Orvişele să voteze candidatul susţinut de PD-L la preşedinţie şi să îi îndemne şi pe părinţii copiilor să facă acest lucru. "Vrem să lăsăm organele abilitate să-şi facă treaba şi abia apoi se pune problema să luăm măsurile care se impun. Nu se poate demite un funcţionar public, un angajat în sistemul instituţiilor publice ale statului, pe baza unei simple reclamaţii", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, prefectul Gavrilă Ghilea.

36 km de autostradă, în 2010

Prezent la Oradea, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, Ion Pantelimon, a declarat că în ceea ce priveşte autostrada, până în anul 2012, vor fi finalizaţi 286 km, inclusiv tronsonul 3C din judeţul Bihor. Potrivit lui Pantelimon, la anul, vor fi inauguraţi primii 36 de kilometri din sectorul amintit. În opinia sa, tronsonul Borş - Târgu Mureş ar trebui să fie realizat cu subvenţii venite de la stat, iar porţiunea Târgu Mureş - Braşov ar trebui concesionată. În acest an, Pantelimon a mai adăugat că judeţul Bihor ar fi beneficiat de 15,5 milioane lei pentru lucrările de întreţinere drumuri naţionale. Anul viitor, pe lângă lucrările începute la DN 76 Oradea - Arad şi DN 19 Oradea - Satu Mare, vor începe şi lucrările la DN 76 Oradea - Ştei.