Adrian Năstase nu mai candidează la şefia PSD
Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a anunţat, ieri, că a decis să nu mai candideze la funcţia de preşedinte al partidului, pentru că nu doreşte să participe la "un circ prost scris". "Am hotărât să nu mai candidez pentru că nu doresc să fiu un figurant într-un scenariu care este şi prost scris şi, după părerea mea, duce la nişte soluţii greşite", a spus Năstase. Năstase a precizat că unii lideri, pe care nu i-a nominalizat, au decis, în pofida hotărârii Consiliului Naţional, desfăşurarea Congresului la Romexpo, au stabilit norma de reprezentare care acordă, fără criterii, 225 de delegaţi pentru PSD Bucureşti, dublând reprezentarea acestei organizaţii şi anulând şedinţa Consiliului Naţional înainte de Congres.


Mazăre se înscrie în cursa pentru conducerea PSD
Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat, ieri, înaintea Comitetului Executiv Naţional, că primarul Constanţei, Radu Mazăre, va candida la preşedinţia PSD, el arătând că a venit la şedinţa CExN pentru a-i depune acestuia dosarul de candidatură. El a adăugat că Mazăre încearcă, la modul serios, să devină preşedintele PSD, optând pentru candidaturi individuale şi pentru Liviu Dragnea în calitatea de secretar general. "Vede câte voturi ia şi merge mai departe. Nu înseamnă că, dacă pierzi o bătălie, ai pierdut şi războiul, nu? Domnul Mazăre vrea singur, fără liste", a spus preşedintele CJ Constanţa.

 

Orban şi Tăriceanu nu vor fi pe lista lui Antonescu
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri, că Ludovic Orban şi Călin Popescu Tăriceanu nu vor face parte din echipa pe care o va prezenta la Congres, dar a precizat că susţine menţinerea funcţiei de prim-vicepreşedinte al partidului. El a anunţat că va avea consultări cu liberalii care se vor constitui echipa din jurul moţiunii sale şi, în funcţie şi de aceste consultări, va opta pentru "existenţa în continuare a acestei funcţii", infirmând "bătălia" dintre el şi Orban sau eventualele negocieri cu liderii din filiale pentru obţinerea unei susţineri la Congres. Liderul PNL a precizat că, având o viziune diferită, este evident că Orban nu va face parte din echipa sa.

Băsescu, invitat la Colegiul Director al PD-L
Biroul Permanent Naţional al PD-L a decis să convoace sâmbătă, 20 februarie, Colegiul Director, eveniment la care democrat-liberalii l-au invitat şi pe preşedintele Traian Băsescu, a anunţat, ieri, purtătorul de cuvânt al partidului, Liviu Negoiţă, după şedinţa BPN. La şedinţa Colegiului Director lărgit vor participa membrii BPN, grupurile parlamentare din Senat şi Camera Deputaţilor, preşedinţii de consilii judeţene. Discuţiile se vor referi la priorităţile politice ale PD-L în 2010. De asemenea, va avea loc şi o dezbatere împreună cu membrii Comisiei de statut din partid, urmând ca până în martie să fie elaborat un proiect de statut, în perspectiva alegerilor interne.

Parlamentul, convocat pentru Comisia de revizuire a Constituţiei
Preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a anunţat, ieri, că a convocat Birourile Permanente azi, pentru a discuta constituirea Comisiei de revizuire a Constituţiei, după ce Emil Boc a cerut ca liderii PSD şi PNL să explice dacă susţin aplicarea referendumului. Anastase a precizat că îi va transmite şi preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, acest lucru, propunând ora 15.00 pentru începerea reuniunii. Purtătorul de cuvânt al PD-L, Liviu Negoiţă, a declarat, ieri, că Biroul Permanent Naţional al partidului a mandatat-o pe Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, să convoace Birourile reunite ale Parlamentului pentru constituirea Comisiei de revizuire a Constituţiei.