Președinte ales la USR Bihor

La sfârșitul săptămânii trecute, USR Bihor și-a ales noua conducere. În urma votului membrilor filialei, conducerea filialei va fi asigurată de Cristian Rusu.

Cristian Rusu este avocat, membru al Baroului Bihor începând din anul 1997, are 43 de ani și a fost candidatul USR Bihor la Senatul României la alegerile din decembrie 2016. El a declarat că obiectivele mandatului său sunt „atragerea de noi membri, extinderea organizației în județul Bihor și promovarea și aplicarea principiilor care au stat la bază formării Partidului Uniunea Salvați Romania”. Celelalte funcții ale Biroului Politic Județean sunt ocupate de: Marius Selegean - secretar general/vicepreședinte, Silviu Dehelean, Alexandru Flora, Răzvan Paută, Marius Șovarschi și Octav Sim - vicepreședinți, Mihai Șvab, Ionuț Robea, Cristian Clapan – membri.

 

Vot împotriva bugetului

Liberalii au votat împotriva bugetului pe 2017 prezentat de Guvern, considerându-l nerealist și supradimensionat. 

Într-un comunicat de presă semnat de deputatul Florica Cherecheş se menţionează că bugetul pe 2017 a fost construit pe 5,2% creștere economică și un deficit de 3%. „Mai mulți specialiști români, dar și instituții internaționale, au avertizat România cu privire la țintele nerealiste asumate. Observăm, de asemenea, o supradimensionare a capitolului fonduri europene, pentru a arăta un procent mai mare din PIB la venituri. Sumele foarte mari în comparație cu anii precedenți de credite de angajament maschează deficitul real pentru 2017 și fixează deficite mult mai mari pentru anii următori”, se menţionează în comunicat. De asemenea, Cherecheş remarcă faptul că aproape 70% vor fi cheltuieli cu salarii, pensii, ajutoare sociale. „Cel mai mare buget îl are Ministerul Muncii, de 78,5 miliarde lei, adică 9,6% din PIB, în timp ce Ministerul Dezvoltării are un buget de 6,9 miliarde lei, adică 0,85% din PIB, cu 1,4 miliarde mai puțin decât în 2016. Aceste cifre arată orientarea actualului guvern pentru asistență socială, în detrimentul investițiilor şi atragerii de fonduri europene”, se mai arată în comunicatul semnat de deputatul Florica Cherecheş.

 

Amendamente respinse

Deputatul Florica Cherecheş a menţionat că parlamentarii PNL de Bihor au depus amendamente la bugetul pe 2017 pentru câteva proiecte mari de infrastructură, care însă au fost respinse.

„Am depus amendamente care se referă la continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, alături de colegi din alte județe, Centura Aleșd (am propus suplimentarea cu suma de 80 milioane lei), Centura Beiuș-Ștei (suplimentare cu 130 milioane lei) și DN 76 Oradea-Deva (suplimentare cu 250 milioane lei)”, a afirmat Florica Cherecheş, precizând că aceste proiecte erau cuprinse în buget prin grija fostului ministru al transporturilor, Sorin Buşe, însă liberalii au cerut suplimentarea sumelor pentru a accelera ritmul lucrărilor. „Amendamentele noastre au fost susținute doar de grupurile parlamentare USR și PMP, astfel încât au fost respinse. PNL Bihor îşi exprimă profunda dezamăgire faţă de gestul grupurilor parlamentare ale PSD-ALDE-UDMR, care nu au susţinut aceste proiecte cu importanță nu doar regională, dar şi națională. PSD a arătat încă o dată că pentru ei nu a contat încrederea şi votul acordat de cetăţeni şi demonstrează că ei susţin doar legile şi proiectele care îi favorizează, iar acest lucru s-a putut observa şi prin modificarea Codului Penal şi de Procedură Penală, precum şi a Codului fiscal, din zilele trecute. Cu siguranță că acest comportament îi nemulțumește pe cetăţenii care au acordat în 11 decembrie votul lor celor de la PSD, iar acum constată că acest partid îi sfidează sistematic”, a mai menţionat deputatul PNL.