„Situaţia trebuie tranşată!”

Preşedintele ALDE Bihor, Traian Bodea, a criticat, ieri, într-o conferinţă de presă, absenteismul consilierilor PNL de la şedinţele ordinare ale Consiliului Judeţean Bihor, considerând că situaţia se agravează pe zi ce trece, motiv pentru care le-a cerut acestora să spună răspicat ce vor, fie chiar şi alegeri anticipate...

„Să spună concret ce vor pentru a fi mulţumiţi. A sabota continuu judeţul Bihor şi funcţionarea Consiliului Judeţean nu este o soluţie. A trecut un an şi câteva luni şi în afară de acest joc nu au spus concret ce vor. Dacă vor alegeri anticipate, să spună. Dar nu ştiu dacă vor mai obţine 14 sau 15 consilieri, căci eu am convingerea că ALDE Bihor ar putea obţine trei sau poate chiar patru mandate. Nu ne este frică să mergem în alegeri anticipate, dar nici nu mai putem sta aşa doi ani şi jumătate”, a declarat, ieri, Traian Bodea, nemulţumit de faptul că sunt blocate proiecte de zeci de milioane de euro, iar altele, cum ar fi cel pe sănătate, sunt sub semnul întrebării. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor consideră că nu este permis să blochezi un întreg judeţ pentru simplul fapt că nu vrei să votezi un consilier liber ales pe listele PSD Bihor. „Vor veni peste doi ani şi jumătate şi vor spune că nu am avut realizări. Este o problemă de credibilitate în faţa electoratului. Bihorenii vor crede că nu suntem serioşi şi va creşte absenteismul la vot. Un judeţ ca Bihorul nu merită acest lucru, această politică de sabotaj, de blocaj. Situaţia trebuie să fie tranşată într-un fel sau altul”, consideră liderul ALDE Bihor.

 

„Demisionaţi toţi şi declanşaţi alegeri anticipate!”

USR Bihor îl acuză, printr-un comunicat de presă transmis ieri, pe preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, că dă dovadă de „ipocrizie fără seamăn” atunci când îi critică pe aleşii liberali judeţeni că nu se prezintă la şedinţe, câtă vreme colegii săi de partid din Capitală recurg exact la aceeaşi practică, refuzând validarea unui nou consilier general.

„Blocarea validării noilor consilieri locali sau judeţeni este o practică asumata a partidului d-voastră, una dintre victime fiind USR București, sens în care vă reamintim că PSD pune în aplicare această practică la Consiliul General al Municipiului București şi la consiliile de sectoare (în urma demisiei consilierului USR Dumitru Dobrev la începutul lui septembrie 2016, majoritatea PSD a tergiversat validarea următorului candidat pe listele USR vreme de peste 4 luni și jumătate - până în 27.04.2017). Declaratia dumneavoastră este o ipocrizie fără seamăn. Nu înţelegem să apărăm poziția PNL, pentru că această poziţie nu face decât să dovedească faptul că scandările străzii sunt cât se poate de întemeiate: clasa politică tradițională se scaldă în aceleași ape, cel puțin tulburi”, se precizează într-un comunicat de presă transmis miercuri de USR Bihor. De asemenea, liderii locali ai acestui partid îi cer lui Ioan Mang să nu mai transforme ședințele de consiliu în conferințe de presă cu declarații politice... „Dacă sunteți nemulțumit de starea de fapt, vă sugerăm să constatați incapacitatea de funcționare a CJ Bihor, iar drept consecință toți consilierii PSD să demisioneze pentru a forța dizolvarea Consiliului Județean Bihor. Apoi solicitați declanșarea alegerilor anticipate”, sugerează conducerea USR Bihor, adăugând că oamenii au ieșit în stradă duminica trecută pentru a critica activitatea guvernului PSD, „pentru că acesta nu își respectă programul de guvernare, pentru lipsa de predictibilitate fiscală și pentru lipsa de viziune pe termen lung, dar mai ales pentru atacul la baionetă pe care PSD îl duce asupra justiției și nu pentru a rezolva o luptă politică din cadrul CJ Bihor”.