Et in Arcadia (alter) ego
Consilierul judeţean democrat-liberal Dorel Dume a exprimat ieri, într-o conferinţă de presă, nemulţumirea grupului politic din care face parte faţă de segregarea pe criterii etnice a culturii bihorene. El s-a arătat indignat de faptul că decizia desfiinţării unor simboluri ale culturii naţionale a fost lăsată la latitudinea a 24 de consilieri, deşi, în mod normal, o astfel de măsură trebuia să fie luată după consultarea prealabilă a societăţii civile. Mai mult, acesta le-a sugerat jurnaliştilor să-i întrebe pe acei consilieri PNL, PSD şi UDMR care au votat reorganizarea instituţiilor de cultură "ce culoare au scaunele din aceste instituţii?". Urmând sfatul dat, reporterii au adresat această întrebare chiar lui Dorel Dume. Întrebat ce culoare au scaunele de la Teatrul Arcadia, acesta a răspuns că "albastre", deşi în realitate acestea sunt de zeci de ani vişinii! Întrebat ce culoare au fotoliile de la Filarmonică, acesta a recunoscut, în final, că "nu ştie".

Femeile liberale chemate la vot
Mâine, de la ora 10.00, va avea loc Conferinţa Judeţeană a Uniunii Femeilor Liberale din Bihor, prilej cu care se va alege noul preşedinte al organizaţiei şi echipa Biroului Judeţean. Singura persoană care şi-a depus candidatura este deputatul Lucia Varga. Acesta şi-a exprimat dorinţa de a candida şi la preşedinţia Organizaţiei Naţionale a Femeilor Liberale, cu o echipă din care face parte Mariana Câmpeanu, deputat de Hunedoara, Graţiela Gavrilescu, deputat de Prahova, Adriana Săftoiu, Alina Gorghiu etc. "Femeile liberale vor trebuie să aleagă într-o echipă învechită şi una nouă, dispusă să implementeze proiecte viabile pentru societate. Vreau să încurajez femeile să intre în politică şi în viaţa comunităţii", a declarat Lucia Varga.

După ploaie, chepeneag
Deputatul Lakatos Petru s-a arătat nemulţumit de conţinutul protocolului de colaborare dintre PD-L şi UDMR. În condiţiile în care actualul Guvern este campion al asumării răspunderii (pâna acum şi-a asumat de zece ori răspunderea pe diferite acte normative), acum acelaşi Guvern refuză să-şi asume termene pentru relansarea economică. Noul protocol nu conţine nicio dată pentru niciuna dintre măsurile asumate. "Consider că protocolul semnat, marţi, cu PDL, UNPR şi minorităţile naţionale, altele decât cea maghiară, fără termene concrete, nu este altceva decât o declaraţie de bune intenţii. Guvernul, campion al angajării răspunderii, de data aceasta, nu a dorit să-şi asume termene pentru aplicarea măsurilor de relansare a economiei propuse de UDMR. Iar dacă nu se îndeplinesc, formal nici nu poate fi tras la răspundere", a declarat deputatul Lakatos Peter.
Soluţia propusă de parlamentarul bihorean pentru aplicarea propunerilor de redresare a economiei ar fi ca Guvernul să-şi asume aceste propuneri într-o scrisoare de intenţie către Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, deoarece autorităţile române doar aşa pot respecta anume termene, dacă sunt fixate de reprezentanţii acestor organisme internaţionale. "Eu propun oficial ca protocolul pe care l-am semnat ieri cu PDL, UNPR şi minorităţi să fie inclus într-o scrisoare de intenţie către FMI şi Comisia Europeană, pentru că acolo Jeffrey Franks ne va stabili termene", a adăugat Lakatos.