UDMR a dovedit că politica e ca şi cea mai veche meserie
PDL Bihor susţine că organizaţia locală a UDMR, al cărei lider a semnat, joi, un protocol de colaborare cu USL, a dovedit că politica este, pentru unii, precum cea mai veche meserie din lume. "Niciodată mai mult ca de Dragobete această formaţiune politică nu a dovedit mai clar faptul că politica este, pentru unii, asemenea celei mai vechi meserii din lume. Acum au la dispoziţie şi acei tovarăşi de drum cu care o pot practica din plin şi pe săturat", se arată într-un comunicat al PDL Bihor. De asemenea, democrat-liberalii bihoreni acuză partidele româneşti că, prin semnarea protocolului, "pupă poala UDMR". În plus, liderii PDL afirmă că ziua de 24 februarie a fost, la Oradea, o zi a trădării. "Cei care au făcut-o posibilă s-au acoperit de o ruşine imensă, pe care apele Crişului nu o vor putea spăla vreodată", se arată în comunicat.


Diaconescu, mulţumit de parteneriatul cu UDMR
Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat, ieri, că mesajul pe care-l va transmite la Congresul UDMR este de continuare a coaliţiei guvernamentale. În opinia acestuia, Uniunea a fost "un partener extrem de profesionist, consecvent şi responsabil al unei coaliţii care şi-a asumat o mare responsabilitate într-un moment extrem de complicat, motiv pentru care acest gest de curaj trebuie subliniat şi respectat, iar prin mesajul meu voi face acest lucru". "În baza acestei încrederi reciproce între partenerii de coaliţie, cooperarea trebuie să continue pentru a adăuga acele măsuri pozitive, proactive, prin care, nu numai în cifre, România să iasă din criză, dar şi în ce priveşte reacţia societăţii. Mi se pare normal pentru societate, nu numai pentru un partid sau altul, să oferim (UDMR - n.r.) acelaşi pachet de înţelegere pentru o perioadă ceva mai mare de timp", a afirmat Cristian Diaconescu. De asemenea, preşedintele de onoare al UNPR a spus că nu crede în posibilitatea ca UDMR să se alăture USL în plan naţional, chiar dacă în judeţul Bihor o asemenea înţelegere dintre USL şi UDMR a fost perfectată joi.


Colaborare între USL, confederaţii sindicale şi patronate
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, ieri, la Oradea că liderii Uniunii Social Liberale vor semna, luni, un acord de colaborare cu toate cele cinci confederaţii sindicale şi cu patru patronate, care va avea ca scop o susţinere comună pentru modificările ce trebuie aduse Codului Muncii şi pentru blocarea modificărilor pe care vrea să le impună Guvernul. "Va fi un acord important. Dacă Guvernul României nu îşi îndeplineşte rolul de a veni cu modificări coerente şi corecte, facem noi acest lucru şi ceea ce aşteaptă oamenii de la noi", a afirmat Victor Ponta. Potrivit liderului social-democrat, luni vor începe discuţiile cu reprezentanţii patronatelor, ai sindicatelor şi ai mediului de afaceri pentru că "propunerile acestora de micşorare a taxei pe valoarea adăugată, de reducere a fiscalităţii şi a contribuţiilor sociale pe forţa de muncă sunt corecte". Preşedintele PSD a subliniat că, indiferent ce se va hotărî la Congresul UDMR care are loc în acest week-end la Oradea, Uniunea Social-Liberală va încerca să blocheze adoptarea modificărilor la Codul Muncii.