Senatorii nu sunt de acord cu concesionarea bazelor sportive
Senatorul PSD Ioan Mang a declarat că, în această săptămână, comisia de învăţământ din care face parte a discutat Ordonanţa 77 din 30 iunie, prin care ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, susţinea concesionarea bazelor sportive şi a taberelor de tineret. "Concluzia comisiei a fost că se încearcă un furt pe faţă, astfel că raportul va fi unul negativ sau cu amendamente", a precizat Mang, adăugând că senatorii din comisie consideră că în ordonanţă ar fi trebuit să se specifice că firmele care concesionează bazele sportive sau taberele de tineret nu au voie să schimbe domeniul de activitate al acestora. "Nu suntem de acord nici cu noţiunea de concesiune. Practic, este un fel de vânzare gratuită. Ni s-a explicat că sunt probleme destul de grave cu aceste baze sportive şi tabere, dar acestea nu pot fi motivaţii. Există varianta parteneriatului public-privat sau poate fi trasă de mânecă doamna Elena Udrea să dea bani", a afirmat senatorul PSD, care acuză că, prin Ministerul Dezvoltării, "s-au alocat 800.000 euro pentru renovarea căminului cultural din Nucet" şi se face sala de sport de la Petrileni, "unde nu sunt copii".

Nicio înţelegere între PSD şi PDL pentru Legea pensiilor
Senatorul Ioan Mang susţine că PSD nu a negociat cu PDL pentru a pleca de la votul la Legea pensiilor în schimbul banilor. "Dacă se dorea negocierea, îi puteam ajuta, rămânând în sală, asigurând cvorumul. Lista prezentată de Roberta Anastase cuprinde, de fapt, amendamentele depuse la legea bugetului anul trecut, în valoare de 3 miliarde de lei. Până acum, ni s-au dat 2 miliarde de lei, iar anul acesta mai trebuie să primim încă un miliard, care aşteptăm să ne fie daţi în urma înţelegerii avute cu Emil Boc. În niciun caz nu am negociat pentru Legea pensiilor", a declarat Ioan Mang. Potrivit acestuia, România este singura ţară care condiţionează pensionarea de doi factori: ani de muncă lucraţi şi vârstă. De asemenea, liderul PSD Bihor a precizat că partidul din care face parte a contestat Legea pensiilor la Curtea Constituţională şi a depus o plângere penală împotriva preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, şi a secretarului Sever Voinescu pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în declaraţii publice. "Roberta Anastase nu e la prima abatere. Indiferent câţi ridică mâna, numărul de voturi pentru propunerile Guvernului sunt mai multe decât cele împotrivă", a mai adăugat Ioan Mang.


"Joia lucrăm la programul de guvernare"
Liderul PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat că nu a participat la acţiunea de la Suplacu de Barcău de joi, 22 septembrie, deoarece s-a aflat la Bucureşti, unde lucra la programul de guvernare al social-democraţilor. "Joia, şefii departamentelor PSD (n.r. - Ioan Mang este şeful Departamentului educaţie al PSD) se întâlnesc cu preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase. Lucrăm la programul de guvernare", a explicat Mang. Acesta a adăugat că invitaţia a venit oricum târziu, abia la începutul săptămânii. "Trebuia să fiu întrebat când pot să particip la această întâlnire. Oricum, consider că e doar o acţiune de imagine, nu cred că altul ar fi fost rezultatul, dacă ar fi participat mai mulţi parlamentari. Problema se va rezolva doar când PSD va reveni la guvernare", a adăugat Mang. Acesta consideră că situaţia Autostrăzii Transilvania ar fi fost alta, dacă PSD ar fi continuat guvernarea în 2004, deoarece "în perioada 2005-2007 nu s-au mai dat bani pentru construcţia Autostrăzii".