Conferinţă de alegeri la PNL Oradea
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi senatorul liberal Teodor Meleşcanu şi-au anunţat prezenţa, azi, la Oradea, unde vor participa la Conferinţa Municipală a PNL Oradea, în cadrul căreia va fi aleasă noua conducere a organizaţiei. Conferinţa se va desfăşura la Filarmonica de Stat din Oradea, de la ora 18.00. Pentru funcţia de preşedinte al Biroului Politic Local s-a înscris un singur candidat, Ilie Bolojan, actualul preşedinte interimar al PNL Oradea. Alte 32 de persoane şi-au depus candidatura pentru funcţia de membru în Biroul Politic Local. Noul Birou Politic Local va avea un preşedinte şi 16 membri, dintre care doi de drept: preşedintele TNL Oradea şi preşedintele OFL Oradea. Actualul BPL funcţionează interimar din 12 februarie 2009. Participarea la vot se poate face numai pe bază de legitimaţii eliberate în anul 2010. (I.M.)


PC îşi alege noua conducere
Congresul PC, la care va fi aleasă noua conducere a partidului, va avea loc duminică, în cursa pentru şefia partidului fiind înscrişi până în prezent doi candidaţi: Daniel Constantin, şeful Departamentului fonduri europene, şi Petre Mărginean, preşedintele PC Hunedoara şi membru fondator al partidului. Purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, a precizat că la Congres vor fi aleşi şi şapte sau nouă vicepreşedinţi ai partidului, precum şi secretarul general. Potrivit lui Ciucă, până în prezent s-au înscris 20 de candidaţi pentru funcţia de vicepreşedinte, iar pentru cea de secretar general, doar Codruţ Şereş, care ocupă şi acum această funcţie. El a precizat că termenul-limită de depunere a candidaturilor pentru toate funcţiile este sâmbătă, cu o zi înainte de congres. Congresul PC va aproba modificări la Statut şi va stabili strategia de imagine a partidului, cea referitoare la alegerile locale, precum şi modificările care vor fi propuse la Constituţie.


Miniştri ameninţaţi cu remanierea
Premierul Emil Boc i-a ameninţat cu remanierea pe miniştrii care vor mai lansa, prin declaraţii de presă, măsuri care nu sunt prevăzute în programul de guvernare, principalii vizaţi de acest avertisment fiind ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, şi cel al Muncii, Mihai Şeitan. Avertismentul a fost lansat la începutul şedinţei de ieri a Guvernului, după ce premierul a solicitat ca în sală să rămână doar miniştrii, fără secretari de stat şi consilieri, au declarat surse ministeriale. "Şeful Guvernului le-a transmis foarte clar miniştrilor că nu va ezita să recurgă la remaniere în cazul în care vor mai susţine prin declaraţii de presă măsuri care nu sunt incluse în programul de guvernare, arătând că astfel de declaraţii afectează nemeritat imaginea Executivului", au relatat sursele citate. Potrivit acestora, principalii vizaţi de atenţionare au fost în acest caz ministrul Finanţelor, pentru declaraţia privind impozitarea tuturor pensiilor, şi ministrul Muncii, pentru lansarea ideii de restrângere a alocaţiilor pentru copii.