Doi directori adjuncţi noi la DSVSA Bihor
Directorul coordonator al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, democrat-liberalul Mircea Gelu Budău, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PD-L Bihor, că cei doi directori coordonatori adjuncţi propuşi de PSD pe care îi avea instituţia au fost înlocuiţi de doi membri PD-L încă de vineri, 2 octombrie. Astfel, dr. Remus Moţoc a fost înlocuit de dr. Sorin Hodişan în funcţia de director coordonator adjunct în domeniul sănătăţii animalelor, iar funcţia de director coordonator adjunct economic, deţinută de Hortenzia Tudoreanu, a revenit Gabrielei Bârsan. "Din moment ce am rămas singuri la guvernare, mi se pare corectă înlocuirea directorilor PSD", a precizat Budău, adăugând că noua echipă va fi mai eficientă la conducerea DSVSA Bihor.

Când se vor deconta abonamentele elevilor?
Senatorul UDMR Attila Cseke a adresat o interpelare primului ministru, care asigură interimatul la conducerea Ministerului Educaţiei, cu privire la decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu. "În multe din judeţele ţării, elevii nu au beneficiat anul acesta de decontarea cheltuielilor de transport. Drept urmare, deşi există obligaţia statului de a susţine aceşti elevi, mulţi dintre părinţi se văd obligaţi să caute alte soluţii pentru acoperirea acestor cheltuieli, iar alţii se gândesc la retragerea copiilor din procesul de învăţământ, ca urmare a imposibilităţii susţinerii financiare din resurse proprii a abonamentelor de transport de la localitatea de domiciliu la unitatea de învăţământ", a precizat Cseke, care i-a solicitat premierului să-i comunice demersurile întreprinse de MECI pentru soluţionarea acestei probleme şi când se vor deconta abonamentele elevilor beneficiari al acestui drept.

Crin Antonescu, în Bihor
Candidatul PNL la funcţia de preşedinte al României, Crin Antonescu, se află azi în Oradea. Programul său cuprinde o întâlnire cu conducerea Universităţii Oradea, la ora 11.30, o prelegere pe probleme de educaţie şi democraţie în Aula Magna, între orele 12.00 şi 13.00, urmată de o întâlnire cu studenţii de la Universitatea Emanuel. De asemenea, liderul liberal mai are programate întâlniri cu oameni de afaceri şi comitetul de sprijin, în timp ce întâlnirea cu membrii şi simpatizanţii PNL are loc între orele 16.00 şi 17.30 în sala mare a Primariei municipiului Oradea.

PNL a depus moţiunea de cenzură
PNL a depus moţiunea de cenzură, ieri, la preşedintele Camerei Deputaţilor, documentul fiind adus la biroul Robertei Anastase de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. Tăriceanu a fost însoţit de un grup de parlamentari PNL. El a precizat că documentul este semnat de 124 de parlamentari, cu şapte în plus faţă de numărul total al parlamentarilor PNL şi UDMR. Liderul deputaţilor PNL a menţionat că moţiunea este "un semnal de atenţionare la adresa actualului Guvern, la faptul că nu mai are majoritate în Parlament, că nu este reprezentativ şi legitim". Biroul Permanent Naţional al PSD a decis, luni, ca social-democraţii să susţină o moţiune de cenzură care să ducă la îndepărtarea actualului Guvern.