SOS adresat politicienilor bihoreni
Liderul PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, le-a cerut politicienilor bihoreni să sprijine proiectele care vizează judeţul nostru. "Adresez un SOS tuturor celor care în politică mai au bun simţ să fie alături de proiectele Bihorului, care nu trebuie abandonate, ci susţinute la Bucureşti", a declarat Popa. Printre proiectele avute în vedere de acesta sunt Spitalul de Urgenţă, Autostrada Transilvania, Centrul cardio-vascular şi Centrul oncologic. Potrivit liderului liberal, proiectul Centrului oncologic "este abandonat total. Nici măcar o aspirină nu duc acolo. Ceea ce se întâmplă acum este prea mult. Bihorul nu trebuie izolat doar pentru că ura politică nu are margini".

Tăriceanu şi Nicolăescu, în Bihor
Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu şi fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, se află azi în judeţul Bihor, unde participă la întâlniri legate de campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Cei doi liberali participă, de la ora 12.00, la inaugurarea Spitalului Orăşenesc Aleşd. De asemenea, de la ora 16.00, Eugen Nicolăescu se întâlneşte cu medicii de familie bihoreni, în timp ce Tăriceanu va avea discuţii, de la ora 18.00, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Sprijin pentru drumuri ocolitoare
Preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, a declarat ieri că, potrivit răspunsului primit de la Ministerul Transporturilor, lucrările la şoselele de centură Beiuş-Ştei-Vaşcău, respectiv Aleşd - Sud şi Nord vor demara abia în trimestrul IV al anului 2010, deşi finanţarea este deja asigurată, inclusiv pentru exproprierile de pe traseu. Mai mult, licitaţia pentru atribuirea lucrărilor a avut deja loc, însă a fost contestată. Contestaţia a fost respinsă de Curtea de Apel Bucureşti în data de 14 mai 2009. Potrivit Ministerului, în proiect se prevede că şoselele vor avea o lungime de 20 km (cea din zona Ştei), 8,078 km Aleşd - Nord, respectiv 4,253 km Aleşd - Sud. Cornel Popa susţine că proiectul rutei ocolitoare a oraşelor Beiuş, Ştei şi Vaşcău era de 30 km, valoarea lucrărilor fiind estimată la 70 milioane euro, în timp ce drumurile de centură ale Aleşdului au fost estimate la 15-20 milioane euro.