Cabinet parlamentar în Salonta
Începând de ieri, deputatul PSD Sorin Ioan Roman are un nou cabinet parlamentar. Acesta este amplasat în incinta Primăriei din Salonta, după biroul Serviciului Informatizat de Evidenţă a Persoanei. Biroul este deschis de luni până vineri, între orele 9:00 şi 13:00. În acest interval orar, cetăţenii din Colegiul 6 sunt aşteptaţi să-şi prezinte problemele ce pot fi soluţionate de deputatul social-democrat. Primul cabinet parlamentar funcţionează la Cefa, locul în care Sorin Ioan Roman a activat în funcţia de primar înainte de a fi ales în Parlamentul României.

Campanie de informare a femeilor din PSD Bihor
Organizaţia de Femei a PSD Bihor va derula, timp de şase săptămâni, campania de informare "Femeile pentru sănătatea lor", cu privire la cancerul de col uterin. Prima întâlnire are loc azi, la Beiuş. "Vaccinarea îşi are locul ei, dar metodele de screening sunt poate mai importante", a declarat deputatul PSD Sonia Drăghici. Aceasta a precizat că seminariile de informare vor avea loc la Beiuş, Ştei, Marghita, Aleşd, Salonta şi Oradea, fiind invitaţi medici specialişti şi psihologi. "Mesajul acestei campanii este că acest cancer trebuie depistat în stadiu precoce pentru că atunci este perfect curabil", a precizat dr. Drăghici, adăugând că femeile vor fi informate şi cu privire la bolile cu transmitere sexuală.

Lia Pop, locul 26 pe lista PSD
Liderul PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, a declarat că filiala judeţeană are doi reprezentanţi pe lista pentru alegerile europarlamentare: Ioan Mircea Paşcu, poziţia a treia, şi Lia Pop - poziţia 26. "Vasile Puşcaş a cerut ca Lia Pop să se regăsească între primii 15 candidaţi, dar rezultatele filialei au fost prea slabe pentru a-i permite acest lucru", a precizat Mang. Acesta a menţionat însă că, în prezent, în Parlamentul European, unul dintre reprezentanţii PSD a candidat pe poziţia 22. Ioan Mircea Paşcu a fost susţinut de aproape toate organizaţiile din Regiunea de Nord-Vest. Acesta s-a aflat joi la Oradea, unde a participat la şedinţa Comitetului de Coordonare Judeţean. În acest for de conducere au intrat patru noi membri: Ioan Mintaş, Dumitru Bărnău (primar Cefa), Sorin Vesa (în locul lui Silviu Odobasianu, devenit subprefect) şi Ovidiu Dăescu (în locul lui Claudiu Pop, devenit subprefect).

"Votul consilierilor PSD nu era decisiv"
Potrivit liderului interimar al PSD Bihor, Ioan Mang, consilierii locali social-democraţi nu au votat împotriva proiectului de buget al municipiului Oradea, aşa cum au făcut colegii din coaliţia locală, deoarece unele dintre solicitările lor au fost introduse în buget. "Votul lor nu era decisiv, deoarece ajungeau voturile consilierilor PNL şi UDMR. Dacă ar fi fost un vot decisiv, sigur ar fi votat împotrivă, deoarece o parte dintre amendamentele depuse nu s-au rezolvat. Pe de altă parte, au fost câteva solicitări pentru care s-a găsit finanţare", a precizat Mang. Acesta a mai afirmat că "nu se dă niciun vot în Consiliul Local sau în Consiliul Judeţean fără să se discute aici".