Geoană, aşteptat la Oradea
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, este aşteptat săptămâna viitoare la Oradea, împreună cu o parte din miniştrii social-democraţi. Liderul interimar al PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, a declarat că filiala judeţeană a trimis invitaţii ministrului Agriculturii, Ilie Sârbu, ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, ministrului Muncii, Marian Sârbu, şi ministrului delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta. "Preşedintele PSD se va afla vineri la Cluj, iar sâmbătă va veni la Oradea", a afirmat Ioan Mang. În schimb, întâlnirea regională a liderilor filialelor PSD din Banat şi Transilvania, care trebuia să aibă loc săptămâna viitoare la Băile Felix, a fost amânată pentru începutul lunii aprilie.

Doi pretendenţi la conducerea Spitalului Judeţean
Postul de manager al Spitalului Clinic Judeţean este dorit de doi medici, unul membru PD-L, celălalt social-democrat. Postul de manager al lui Emil Muţ Popovici se clatină, având în vedere că prefectul Gavrilă Ghilea a cerut Ministerului Sănătăţii să efectueze un audit la Spitalul Judeţean. Cel puţin două persoane aşteaptă înlăturarea lui Muţ: democrat-liberalul Nicuşor Lepădatu şi social-democratul Florin Bodog. "Am discutat cu ministrul Sănătăţii. Problema este că managerii de spitale au încheiate contracte de management şi nu pot fi schimbaţi decât în urma unor evaluări sau a unor controale", a precizat liderul interimar al PSD Bihor, Ioan Mang. Social-democarţii consideră că dr. Florin Bodog ar putea să devină manager, având în vedere că este şi absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi doctor în economie.

Sistem de coplată la asigurările de sănătate
Deputatul Sonia Drăghici a declarat că Ministerul Sănătăţii nu a elaborat încă proiectul de lege privind creşterea contribuţiei la asigurările de sănătate. "Luăm în considerare două metode de colectare a copntribuţiei la CAS. Mai întâi, se are în vedere introducerea unui pachet minim de servicii, dar şi introducerea sistemului de coplată", a precizat Sonia Drăghici, care a adăugat că introducerea sistemului de coplată va avea loc, cu siguranţă, în acest an.

Propuneri pentru europarlamentare
Social-democraţii bihoreni au anunţat că vor propune conducerii centrale trei candidaţi pentru alegerile europarlamentare. Mai exact, este vorba despre Ioan Mircea Paşcu, Lia Pop şi Vasile Puşcaş. Printre propunerile PSD Bihor ar putea să figureze şi un reprezentant al PES, Victor Negrescu. Alegerile europarlamentare vor avea loc în data de 7 iunie, românii urmând să-şi desemneze 33 de reprezentanţi în Parlamentul European.

Decizie grea
Senatorul Ioan Mang a declarat că-i va fi greu să decidă cum va vota în cazul paşapoartelor biometrice. "Ca specialist RFID, ştiu că nu e nimic adevărat. Citirea se face doar de la distanţe foarte mici, de 5 cm. Numărul 666 nu există nicăieri în acel cod", a precizat Mang, adăugând că această tehnologie se foloseşte deja de mai mulţi ani în telefonia mobilă, în biletele de călătorie sau la accesul pe stadioane. "Nu există niciun risc în îngrădirea libertăţii omului", a menţionat Ioan Mang. Acesta a precizat că prin neadoptarea proiectului privind paşapoartele biometrice şansa de a circula în SUA este zero. Pe de altă parte, senatorul de Oradea a precizat că a primit mii de e-mailuri în care i se cerea să nu voteze proiectul.