Cereri de spaţii pentru birouri parlamentare
Doi dintre parlamentarii bihoreni au depus cereri la Primăria municipiului Oradea pentru a primi spaţii în care să poată ţine audienţe. Cei doi sunt senatorul PSD Ioan Mang şi deputatul PD-L Octavian Bot, ambii aleşi în colegii uninominale orădene. Parlamentarul social-democrat a precizat că speră să obţină spaţiul din Pasajul Vulturul Negru în care, până în noiembrie, s-a aflat biroul fostului deputat Claudiu Pop. Decizia în privinţa alocării spaţiilor va fi luată, cel mai probabil azi, de către Administraţia Imobiliară Oradea.


UDMR nu vrea regim prezidenţial
Preşedintele UDMR, Marko Bela, consideră că, pe termen scurt, modificarea Constituţiei, deşi necesară, nu reprezintă o prioritate, precizând că Uniunea nu este de acord cu "împingerea sistemului existent în România spre un sistem prezidenţial". Potrivit lui Marko, Constituţia ar putea fi modificată în acest domeniu, dar acest demers ar trebui să fie făcut în direcţia întăririi atribuţiilor Parlamentului şi nu invers sau s-ar putea păstra actuala relaţie între diferite instituţii ale statului.


Noul ministru de Interne a depus jurământul la Cotroceni
Liviu Dragnea a depus, ieri, jurământul de credinţă în calitate de ministru al Administraţiei şi Internelor, într-o ceremonie desfăşurată la Palatul Cotroceni, el fiind desemnat de conducerea PSD pentru a ocupa această funcţie, în urma demisiei lui Gabriel Oprea. Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire a lui Dragnea la Interne, iar decretul de numire a fost deja publicat în Monitorul Oficial. Dragnea a anunţat că obiectivele sale principale sunt "siguranţa copiilor în şcoli, siguranţa cetăţenilor pe stradă, descentralizarea adevărată şi reală şi o reformă profundă a administraţiei ca o ancoră principală pentru reforma statului".