Rareş Gherai, ales preşedinte al PC Oradea

La sfârşitul săptămânii trecute, la Casa de Cultură a municipiului Oradea, a avut loc Conferinţa Consiliului Municipal al PC Oradea, în cadrul căreia a fost aleasă noua echipă de conducere a organizaţiei. Funcţia de preşedinte i-a revenit, cu unanimitate de voturi, lui Rareş Gherai, care, de altfel, nu a avut niciun contracandidat. Tot cu unanimitate de voturi a fost ales în funcţia de prim-vicepreşedinte Cornel Togor. Noul Consiliul Municipal Oradea este format din 23 membri: preşedinte, prim-vicepreşedinte, 14 vicepreşedinţi, un secretar executiv şi şase membri. Noii vicepreşedinţi ai PC Oradea sunt: David Anca, Monica Trif, Vasilică Condrea, Ioan Sabău, Sanda Popescu, Horea Paul, Ioana Laza, Romina Nemeş, Marinel Cionca, Sânziana Nesiu, Ovidiu Porumb, Cosmin Bogdan, Erdei Alexesiu şi Dorel Teşan. La eveniment au participat preşedintele PC Bihor, Traian Bodea, şi prim-vicepreşedintele filialei, Traian Bogdan.

 

 

Dalai Lama, în vizită în Ardeal

Dalai Lama va fi prezent în Ardeal în perioada 23-24 septembrie, la invitaţia europarlamentarului Tokes Laszlo. Tseten Samdup Chhoekyapa, reprezentantul la nivel european al lui Dalai Lama i-a transmis lui Tokes o scrisoare oficială în care precizează că Dalai Lama va ajunge în dimineaţa zilei de 23 septembrie în Ardeal şi solicită ca programul său să includă o vizită în Chiuruş (judeţul Covasna), localitatea natală a lui Korosi Csoma Sandor, cel care a realizat dicţionarul englez-tibetan. Liderul tibetan va depune o coroană la statuia acestuia, după care va susţine o conferinţă în municipiul Sfântu Gheorghe. Tokes a lansat invitaţia către Dalai Lama la începutul lunii decembrie 2008, când liderul spiritual tibetan, împreună cu premierul Guvernului tibetan în exil, profesorul Samdong Rinpoche, s-a aflat la Bruxelles. Cu acea ocazie, liderul spiritual al Tibetului a fost primit de către membrii intergrupului Tibet al Parlamentului European, din care face parte şi europarlamentarul Laszlo Tokes.

 

Întâlnire preşedinte - miniştri, la Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu are consultări cu Guvernul, azi, de la ora 14.00, temele de discuţie fiind cheltuielile publice din administraţie, cheltuielile sociale, absorbţia fondurilor de la UE, legislaţia achiziţiilor publice, revizuirea Constituţiei şi descentralizare, informează Preşedinţia. Preşedintele declara, lunea trecută, că va chema Guvernul la consultări, la Cotroceni, menţionând că va discuta despre disponibilizările în sistemul bugetar, pe care nu le-a prea remarcat, şi despre fondurile pentru infrastructură. El a spus că, uitându-se pe statistici, nu a prea văzut disponibilizările anunţate în sistemul bugetar.

Comisie pentru revizuirea Constituţiei

Comisia de revizuire a Constituţiei va avea 25 de membri, din care opt vor reveni PDL, doi - Indedepenţilor, opt - PSD, patru - PNL, doi - UDMR şi un loc Minorităţilor naţionale. Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc azi în şedinţă comună, pentru a analiza proiectul de hotărâre privind constituirea Comisiei de revizuire a Constituţiei, a declarat secretarul Camerei, Sever Voinescu (PDL). El a precizat, după reuniunea Birourilor Permanente ale celor două Camere legislative, că reprezentanţii PNL doreau amânarea acestui punct, dar că s-a supus la vot şi cu majoritate de voturi s-a decis ca acest subiect să fie primul analizat de deputaţi şi senatori în şedinţa de azi.