Românii din diaspora vor demiterea ministrului Sănătăţii
Reprezentanţi ai românilor din diaspora au trimis adunării Forumului Civic din Covasna şi Harghita un protest faţă de manifestările maghiarilor din 15 martie, de la Cluj, solicitând revocarea din funcţie a ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, care "a încurajat încălcările prevederilor Constituţiei". În mesajul semnat de reprezentantul World Romanian Congress, Mircea Popescu, şi de cel al Consiliul Mondial Român, Mihai Stan, şi transmis Forumului Civic al românilor din Covasna, Harghita şi Mureş se arată că, la Cluj-Napoca, participanţii la manifestările din 15 martie, avându-i printre ei pe consulul Ungariei la Cluj, Szilagyi Matyas, şi pe ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, au afişat pancarte pe care era scrisă, în limba maghiară, lozinca separatistă: "Szekelyfold nem Romania!", adică "Ţinutul Secuiesc nu este România".


Nicolăescu îi cere lui Boc să renunţe la coplată
Fostul ministru liberal al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, i-a cerut, ieri, premierului Boc, prin intermediul unei scrisori deschise, să respingă actele normative privind reglementarea compensării medicamentelor şi coplata, în opinia sa aceste proiecte fiind "iraţionale" şi "inumane". "Vă solicit, domnule Emil Boc, implicarea dumneavostră directă şi imediată, responsabilă, în a respinge aceste propuneri de acte normative iraţionale şi inumane. Vă solicit găsirea altor soluţii, în primul rând asigurarea unei finanţări care să permită funcţionarea sistemului, chiar la limită minimă, dar care poate satisface achiziţionarea de medicamente de persoanele care în acest an au salariile şi pensiile îngheţate, de fapt, chiar mai mici decât anul trecut", îi scrie Nicolăescu primului-ministru.


Stolojan: "Este prea devreme să-mi anunţ candidatura"
Prim-vicepreşedintele PD-L, Theodor Stolojan, a declarat, ieri, despre posibila candidatură la funcţia de prim-vicepreşedinte, că este prea devreme să anunţe, decizia sa urmând a fi luată în funcţie de ce anume se stabileşte în Colegiul Director pe tema statutului. Întrebat dacă se gândeşte să candideze la o funcţie de prim-vicepreşedinte, Stolojan a replicat, înaintea şedinţei Colegiului Director al PD-L: "E prea devreme, să vedem cum ies zarurile cu statutul. (...)Deocamdată, nu am luat o decizie". Despre data alegerilor interne, Stolojan a arătat că partidul are două opţiuni, undeva la sfârşitul primăverii sau în toamnă. În privinţa modului în care va fi aleasă conducerea, Stolojan a spus că PD-L are prin statut prevăzut votul uninominal, în discuţie fiind numai alegerea celor patru prim-vicepreşedinţi, unde sunt argumente pro şi contra. Colegiul Director al PD-L s-a reunit, ieri, la Palatul Parlamentului, pentru validarea modificărilor la Statutul partidului şi pentru stabilirea calendarului alegerilor interne, discuţiile vizând modul de alegere a conducerii, uninominal sau pe listă, precum şi data Convenţiei Naţionale.