Au fost aleşi judecătorii din BEJ
La Tribunalul Bihor a avut loc, ieri dimineaţă, tragerea la sorţi pentru stabilirea celor trei judecători care vor face parte din Biroul Electoral Judeţean pentru alegerea preşedintelui României din 22 noiembrie. Tragerea la sorţi a fost făcută de vicepreşedintele Tribunalului Bihor, Daniela Jurjuţ Lazăr, de faţă fiind directorul Direcţiei Juridice a Instituţiei Prefectului, Alice Lupeş, şefa cancelariei prefectului, Adelina Coste, reprezentanta Autorităţii Electorale Permanente, Ramona David, dar şi a reprezentantului PNL, Laviniu Domocoş. Cei trei judecători care vor face parte din BEJ sunt: Levente Antik Farkas - preşedinte, Laura Băican - locţiitor şi Cristian Monenci - membru.


Social-democraţii sunt inconsecvenţi
Prezent la Oradea, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că partidul pe care-l conduce nu a făcut nicio înţelegere cu PSD pentru votarea moţiunii de cenzură. "Prin moţiune nu dorim să testăm PSD, ci dorim să cadă Guvernul. N-am avut nicio înţelegere, nici măcar o discuţie cu PSD, ci doar cu UDMR", a afirmat Antonescu, adăugând că o eventuală discuţie cu social-democraţii ar putea avea loc după căderea Guvernului. Pe de altă parte, liderul PNL a declarat că nu are certitudinea că moţiunea va fi adoptată, deoarece nu este sigur de conduita PSD. "Dânşii sunt mai inconsecvenţi", a spus preşedintele PNL, argumentând că social-democraţii "au populat Guvernul Boc" şi nu s-au opus când a fost vorba de legi controversate, cum ar fi asumarea răspunderii pentru proiectul de lege privind salarizarea unică a personalului bugetar. Moţiunea de cenzură depusă marţi de PNL şi UDMR va fi citită azi în Parlament, urmând să fie dezbătută marţea viitoare.

Cristian Bitea, numit subprefect de Bihor
Guvernul a decis, ieri, ca secretarul general al Institutului Naţional de Administraţie (INA), Cristian Bitea, să fie noul subprefect de Bihor. Acesta îl înlocuieşte pe Nicu-Silviu Odobasianu, care a fost demis sâmbătă din funcţia pe care o ocupa temporar. Acesta provine din PSD şi, odată cu ieşirea de la guvernare a social-democraţilor, a trebuit să părăsească postul pe care l-a ocupat doar şase luni. Celălalt subprefect de Bihor provenit din PSD, Claudiu Pop, a beneficiat de clemenţă din partea Executivului în condiţiile în care acesta îl înlocuieşte pe actualul prefect, Gavrilă Ghilea, plecat într-o vizită în SUA. În ceea ce-l priveşte pe Cristian Bitea, acesta este fiul directorului coordonator adjunct al DSP Bihor, Zoia Bitea, şi a fost consilierul actualului ministru Vasile Blaga. Cristian Bitea a fost liderul Organizaţiei de Tineret a PD-L Bihor.