Udrea l-a reclamat pe Orban la Parchet

Ministrul Turismului Elena Udrea a depus, ieri, o plângere penală la Parchetul instanţei supreme, împotriva lui Ludovic Orban, pentru abuz în serviciu contra interesului public, la o zi după apariţia în presă a unei înregistrări din Comisia parlamentară privind activitatea ministerului. Elena Udrea îl acuză doar pe Ludovic Orban, în calitatea sa de preşedinte al Comisiei parlamentare de anchetă privind cheltuielile de la Ministerul Turismului. Ministerul Turismului a anunţat, în 13 august, că va depune plângere penală împotriva lui Orban, după ce acesta a declarat că ministerul nu a avut bază legală pentru a efectua cheltuieli pentru activitatea de publicitate.

 

Băsescu susţine asumarea răspunderii pentru legea educaţiei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că felicită pe premierul Emil Boc şi Guvernul pentru iniţiativa de a-şi asuma răspunderea pe legile educaţiei, exprimându-şi convingerea că acest text va fi discutat cu toţi semnatarii Pactului pentru educaţie. El a arătat că, în momentul de faţă, consensul asupra unor principii generale cu privire la educaţie, atât timp cât acestea nu au putere de lege, se dovedeşte de fapt un "consens mimat şi inutil". "Acum întrebarea la care trebuie să răspundem este dacă batem pasul pe loc sau avem curajul să facem o reformă amânată 20 de ani. Răspunsul meu este clar: aleg asumarea riscurilor unei schimbări importante, fiind convins că acesta este în interesul elevilor, al studenţilor şi profesorilor, este în interesul României", a continuat şeful statului.

 

Universităţi de stat, echivalente lui "Spiru Haret"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că victime ale falsului în doctorate, masterate sunt şi studenţii de la stat, nu doar cei din sectorul privat, şi a menţionat că universităţi din Oradea, Târgu Jiu, Alexandria, Universitatea de Medicină din Iaşi sunt echivalentele lui "Spiru Haret". "Ca om care a citit toată expertiza Comisiei prezidenţiale, vă pot spune că victime ale falsului în diplome, în doctorate, în masterate sunt şi cei de la stat, nu numai cei din sectorul privat. Iar Oradea, Târgu Jiu, mai nou Alexandria, Universitatea de Medicină din Iaşi sunt echivalentele lui «Spiru Haret», oricât nu v-ar plăcea să auziţi acest lucru", a spus Traian Băsescu, în cadrul dezbaterii cu tema "Reforma structurală a societăţii româneşti. Modernizarea României prin educaţie".

 

Concurs de pescuit la Salonta

Organizaţia PSD Salonta organizează sâmbătă, 23 august, un concurs de pescuit sportiv ce se va desfăşura pe lacul de agrement situat la ieşirea din Salonta spre Ciumeghiu. Concursul va avea două secţiuni. Prima se va derula între orele 7.00 şi 12.00 şi este destinată pescarilor amatori cu exeprienţă. În runda a doua, care va începe la ora 12.00 şi va continua până la ora 16.00, va fi rândul jurnaliştilor şi al reprezentanţilor organizaţiilor locale ale PSD din Colegiul Uninominal nr. 6 Salonta - Tinca să-şi dovedească îndemanarea.