Ridzi, menyel haza!
Deputatul Lakatos Petru consideră că fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, ar trebui să demisioneze şi din Parlament, iar în ceea ce o priveşte pe Cristina Trăilă, şefa ANRMAP, deputatul UDMR susţine că este cel puţin la fel de vinovată ca Monica Ridzi, deoarece, dacă şi-ar fi îndeplinit atribuţiile care-i revin, ar fi putut opri din timp ilegalităţile de la MTS. Lakatos Petru a fost secretarul comisiei parlamentare de anchetă în cazul Ridzi.

Lakatos, membru în comisia Udrea
Deputatul UDMR Lakatos Petru este membru şi în comisia parlamentară de anchetă în cazul ministrului Turismului, Elena Udrea, care va fi convocată marţea viitoare. "Aici, tenta politică este mult mai evidentă. De aceea am refuzat să fiu preşedintele comisiei", a declarat Lakatos, adăugând că, din toate materialele de presă apărute în legătură cu ministrul Udrea, până acum singura ilegalitate i se pare a fi acordarea de diurne jurnaliştilor. Preşedintele comisiei este liberalul Ludovic Orban, membri fiind doar deputaţi PSD, PNL şi UDMR. Comisia se ocupă de verficarea modului de cheltuire a banilor publici destinaţi pentru campania de promovare "Romania, Land of Choice", pentru programul "De Paşte în Bucovina" sau modul în care a fost atribuit contractul pentru organizarea evenimentului "Lumină la malul mării", precum şi modul în care au fost cheltuiţi banii publici pentru desfăşurarea concertului susţinut de Goran Bregovici şi Wedding Funeral Orchestra în staţiunea Mamaia.

De la ciuperci otrăvite la gogoşi umplute
Parlamentarul bihorean Lakatos Petru susţine că partidele politice au pregătit "meniuri sofisticate" în vederea alegerilor prezidenţiale, de la "ciuperci otrăvite la gogoşi umplute". "Speriat de candidatura lui Sorin Oprescu, PSD duce tratative cu PD-L să ridice numărul de semnături necesar pentru depunerea candidaturii independente de la 200.000 în prezent la 500.000. În aceste condiţii, ar rămâne în cursă doar candidaţii PD-L, PSD, PNL şi eventual PRM, dacă se uneşte din nou cu Gigi Becali", a declarat Lakatos. Acesta a precizat că la PD-L a fost nevoie de intervenţia secretarului general Vasile Blaga pentru a-i aduce la ordine pe social-democraţi. "Emil Boc, posesorul unei noi invenţii, ultimatumul sub formă de rugăminte, a implorat PSD să revină la sentimente mai bune, fără folos însă: PSD a votat înfiinţarea comisiei Udrea. Apoi a venit omul forte, Vasile Blaga, iar ce spune Blaga nu e ultimatum, e mai rău. Acesta a spus că există doar două posibilităţi: ori remaniere, ori restructurare a Guvernului. Amândouă sunt fatale pentru PSD, pentru că poate însemna fie scoaterea lor de la guvernare, fie renunţarea la unii dintre miniştri, ceea ce ar duce la ruperea echilibrului fragil dintre grupările din PSD", consideră Lakatos.