Nord-Vestul României, izolat de Radu Berceanu
Senatorul Cornel Popa a adresat o interpelare ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, cu privire la "izolarea regiunii de Nord-Vest a României". Senatorul bihorean i-a cerut ministrului Berceanu să reanalizeze graficul de realizare a lucrărilor la Autostrada Transilvania, pentru ca Nord-Vestul ţării să nu fie izolat şi să poată să-şi valorifice potenţialul turistic. În ceea ce priveşte drumul expres Arad-Oradea, parlamentarul liberal consideră că renunţarea la acest proiect reprezintă o eroare strategică, având în vedere că această regiune a ţării este tranzitată zilnic de mii de turişti sau şoferi ai unor firme de transport marfă şi persoane.

Banii "naţionalizaţi" nu se întorc la administraţiile locale
Plenul Senatului nu a aprobat propunerea prin care autorităţile locale şi judeţene ar fi primit înapoi banii "naţionalizaţi" la sfârşitul anului trecut. Senatorul Cseke Attila a declarat că le-a cerut colegilor din Parlament să-i dea mandat primului ministru să-şi respecte cuvântul dat la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din României. Emil Boc le promisese primarilor vizaţi de Ordonanţa de urgenţă de la sfârşitul lunii decembrie, că îşi vor primi banii înapoi.

În favoarea păstrării orelor de sport şi a limbilor străine
Deputatul Octavian Bot a susţinut o declaraţie politică prin care consideră lăudabilă decizia Ministerului Educaţiei de a reduce orarul elevilor cu trei ore pe săptămână. Pe de altă parte, acesta-şi exprimă nemulţumirea faţă de intenţia de a se reduce numărul orelor de sport în şcoli, considerând că reprezintă "un atentat la sanatatea publică", în condiţiile creşterii numărului de copii obezi. Deputatul PD-L nu este de acord nici cu reducerea numărului orelor de limbi străine, deoarece "ar reduce considerabil şansele de afirmare în viaţă a tinerilor ieşiţi de pe băncile şcolii".

Sprijin pentru Compania de Apă Oradea
Deputatul Octavian Bot a adresat o întrebare Ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, prin care cere adoptarea unor măsuri urgente pentru achitarea debitelor restante către Compania de Apă Oradea. Potrivit lui Bot, la sfârşitul lunii februarie a.c., cota Ministerului Mediului aferentă lucrărilor de extindere a reţelei de alimentare cu apă şi canal pe străzi în municipiul Oradea era de 23,5 milioane lei. Dată fiind întârzierea achitării facturilor reprezentând lucrările efectuate, continuarea şi finalizarea lucrărilor sunt periclitate.