"Torjoc nu a fost profesionist niciodată"
Purtătorul de cuvânt al PSD Bihor, Ioan Chelemen, a comentat ieri decizia inspectorului şcolar adjunct Silviu Torjoc de a părăsi PNL pentru a se înscrie, cu entuziasm, în PD-L pentru a-şi păstra funcţia deţinută. "Este preferabil să-l ţinem la Inspectorat decât să-l trimitem la catedră", susţine Chelemen, fost inspector şcolar adjunct în perioada 2000-2004. Social-democratul a adăugat că nu-l surprinde inconsecvenţa lui Torjoc, deşi singura calitate a acestuia a fost faptul că a rămas liberal chiar şi atunci când partidul s-a aflat în opoziţie. "Profesionist nu a fost niciodată şi nici nu va fi, dar măcar a fost constant penelist. Torjoc avea la dispoziţie patru ani să treacă la PD-L, nu înainte de schimbarea conducerii Inspectoratului. Îl ştiu pe Torjoc, l-am ajutat de multe ori. De fiecare dată şi-a tratat cu superficialitate sarcinile care i-au revenit", a mai menţionat Ioan Chelemen.


Program pentru profilaxia buco-dentară
Deputatul PSD Sonia Drăghici a declarat că va face demersuri pe lângă ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, pentru demararea unui program de profilaxie buco-dentară, prin care să se acorde două cupoane pe an pe baza cărora pot fi tratate cariile simple. Potrivit Soniei Drăghici, un astfel de program este absolut necesar în condiţiile în care problemele stomatologice au efect asupra sănătăţii oamenilor. "În România, un copil de 12 ani prezintă în medie opt carii, cauzele fiind lipsa de igienă dentară, ereditatea şi alimentaţia. Noi suntem defectuoşi la toate aceste capitole", a afirmat deputatul social-democrat. Sonia Drăghici a mai menţionat că, potrivit studiilor făcute, românii consumă, în medie, un tub de pastă de dinţi pe an, în timp ce periuţa de dinţi este schimbată o dată la patru ani. Parlamentarul bihorean speră că odată cu venirea la conducerea Ministerului Sănătăţii a unui medic va putea fi promovat un astfel de program. Drăghici susţine că fostul ministru, Eugen Nicolăescu, a dat dovadă de incompetenţă, el nefiind receptiv la propunerile venite din partea personalului medical.


Post de poliţie în Velenţa
Deputatul Sonia Drăghici a anunţat că s-a întâlnit cu cetăţenii din Colegiul 7 (zona Nufărul, Velenţa) pentru a afla problemele cu care aceştia se confruntă. Drăghici susţine că locuitorii din colegiul său se plâng de faptul că, la întoarcerea de la şcoală, copiii sunt agresaţi, au loc furturi din locuinţe şi se înregistrează multe agresiuni. "Am strâns aproximativ 300 de semnături, pe baza cărora vreau să mă adresez Primăriei municipiului Oradea. Propunerea mea este fie să se înfiinţeze un post permanent de poliţie, fie să se asigure echipe ale poliţiei comunitare care să patruleze în zonă. De asemenea, ar trebui să fie înfiinţat un post telefonic pentru apeluri de urgenţă", a precizat Sonia Drăghici.

Bot cere spaţiu pentru biroul parlamentar
Deputatul Octavian Bot a declarat că nu are deocamdată spaţiu pentru biroul său parlamentar. El a acuzat Primăria Oradea de lipsă de promptitudine în rezolvarea cererii pe care a depus-o prin care solicita acordarea unui spaţiu adecvat în care să poată să-şi desfăşoare activitatea şi să poată susţine audienţele. Totodată, Bot a afirmat că intenţionează să stabilească întâlniri cu reprezentanţii administraţiei publice locale, deşi consideră că iniţiativa ar trebui să vină din partea conducerii Primăriei, mai ales dacă aceasta este interesată să aibă legături bune cu parlamentarii de Oradea.