Candidaţi în 65 de comune
PNŢCD Bihor a anunţat că va prezenta în campania electorală candidaţi şi liste în 65 de comune din judeţ. De asemenea, ţărăniştii au candidaţi la Oradea, Salonta, Ştei, Beiuş şi Marghita. În cursa pentru fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor va fi înscris vicepreşedintele PNŢCD Bihor, Petru Trif. Acesta susţine că sloganul campaniei sale va fi "Intrarea în normalitate". Trif a declarat că una dintre problemele care trebuie rezolvate de administraţia judeţeană este starea drumurilor. "Infrastructura este la pământ", a precizat Petru Trif, care susţine că nu se văd rezultatele investiţiilor făcute până acum de CJ Bihor.

"Nu cred că avem nevoie de PSD la nivel local"
Fostul preşedinte al PC Bihor, Octavian Bara, a declarat că se poartă discuţii intensive la Bucureşti între conducerile PC şi PSD în vederea încheierii unei alianţe înainte de alegerile parlamentare. "Am înţeles că unele filiale din PSD, printre care şi Bihorul, ar fi împotriva realizării unei astfel de alianţe. Dacă la nivel central PC merge spre PSD, cred că la nivel local PSD vine către PC", a precizat ironic Bara. Acesta susţine că există diferenţe între cele două filiale. "Pe noi ne caracterizează spiritul de echipă, care lor le lipseşte. Am înţeles că în PSD Bihor sunt cuiburi şi cuibuleţe. La noi nu se iau decizii de către o singură persoană", a mai afirmat Octavian Bara. La rândul său, liderul PC Bihor, Traian Bodea, a declarat că, pe plan local, conservatorii nu au nevoie de PSD . "Suntem capabili să obţinem rezultate bune, care să îi mire chiar şi pe cei din PSD", a precizat Bodea. Pe de altă parte, cei doi lideri conservatori au afirmat că, dacă înţelegerea se pecetluieşte la nivel central, vor fi obligaţi să se conformeze şi la nivel local.

"La noi nu se taxează locurile pe liste"
Conservatorii au stabilit listele cu care se vor prezenta la alegerile locale atât pentru Consiliul Judeţean, cât şi pentru Consiliul Local Oradea. Astfel, primele locuri pe lista pentru CJ Bihor sunt ocupate de Octavian Bara, care candidează şi la fotoliul de preşedinte al acestei instituţii, Traian Bogdan şi Grigore Bala, în timp ce în fruntea listei pentru CLO sunt Traian Bodea, care candidează şi la fotoliul de primar, Liviu Popa şi Şerban Ştefan. Fostul lider al PC Bihor Octavian Bara a precizat că locurile pe liste nu au fost cumpărate. "La noi nu se taxează locurile pe liste, pentru că ne interesează activitatea oamenilor şi imaginea pe care o aduc partidului. Vrem să ne asigurăm că, dacă vor ajunge consilieri, nu vor fi obligaţi să facă concesii, chiar tâmpenii, care să ne strice imaginea doar pentru a-şi recupera banii", a declarat Bara.

Pintea, candidat la preşedinţia CJ Bihor
Preşedintele PNG-CD Bihor, Gheorghe Pintea, a declarat că vor avea liste de candidaţi în 87 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ. De asemenea, au fost stabilite primele poziţii pe listele de candidaţi pentru Consiliul Judeţean Bihor şi Consiliul Local Oradea. Astfel, la CJ Bihor vor candida Gheorghe Pintea, care se bate şi pentru preşedinţia acestei instituţii, Gheorghe Stanca şi Ştefan Pătroc, iar la CLO - Dan Păcală (candidat la fotoliul de primar), Daniela Ţuţuraş şi Daniel Pop.

Becali, aşteptat în Bihor
Gheorghe Pintea a anunţat că preşedintele PNG-CD Gigi Becali este aşteptat în judeţul Bihor în data de 18 mai. Programul liderului PNG-CD ar trebui să cuprindă întâlniri cu preşedinţii organizaţiilor locale, precum şi participarea la o serbare câmpenească organizată la Sântandrei de Mihai Gabor, candidat al PNG-CD Bihor la funcţia de primar al acestei comune. Petrecerea va avea loc pe stadionul din Sântandrei.