Candidatul PNL la preşedinţia CJ Bihor, Ilie Bolojan, şi candidatul PNL la Primăria Oradea, Florin Birta, au transmis vineri, online, din Cetatea Oradea, priorităţile de dezvoltare şi principalele proiecte pe care le propun judeţul Bihor şi municipiul Oradea pentru următorii patru ani.

„Obiectivul principal al candidaturii mele la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean este ca energiile Consiliului Judeţean şi ale primăriilor din judeţ să meargă în aceeaşi direcţie, în aşa fel încât bunăstarea bihorenilor să crească în anii următori”, a declarat primarul Ilie Bolojan, care a prezentat cele şapte priorităţi ale programului său de campanie. Prima prioritate pentru dezvoltarea judeţului, dacă va obţine mandatul de preşedinte al CJ Bihor, este „să avem în tot judeţul Bihor locuri de muncă mai bune”.

El a mai vorbit despre investiţiile în patru parcuri industriale - Ştei, Beiuş, Aleşd şi Marghita, dezvoltarea turismului şi punerea în valoare a producţiei agricole, a producătorilor tradiţionali, modernizarea drumurilor judeţene şi a celor din Zona Metropolitană Oradea, un transport integrat în tot judeţul cu subvenţionarea curselor nerentabile, precum şi reluarea zborurilor externe la Aeroportul Oradea.

De asemenea, candidatul PNL la preşedinţia CJ Bihor consideră necesară atragerea mai multor fonduri europene pentru investiţii şi colaborarea cu Guvernul României pentru proiecte importante de infrastructură rutieră. Bolojan a menţionat că trebuie pus accentul pe curăţenia judeţului şi pe orientarea Consiliului Judeţean către bihoreni, pentru a oferi servicii de calitate prin toate instituţiile subordonate.

Candidatul liberal la Primăria Oradea, actualul viceprimar Florin Birta, a declarat că obiectivul PNL este câştigarea atât a fotoliului de primar, cât şi a jumătate plus unu din mandatele Consiliului Local, „pentru a continua direcţia bună pe care Oradea a avut-o în ultimii 12 ani şi pentru a dezvolta noi proiecte”.

„Oradea a devenit în ultimul timp un oraş de bune practici. Oradea este apreciat pentru atragerea şi cheltuirea fondurilor europene şi pentru modelul din administraţia publică. Cu siguranţă, acest lucru de datorează primarului Ilie Bolojan şi echipei din Primăria Oradea. Dar, desigur, mai sunt multe de făcut în Oradea ca să păstrăm acelaşi trend de dezvoltare”, a declarat Florin Birta. Programul său electoral cuprinde 10 priorităţi pentru perioada 2020-2024, structurate pe următoarele domenii: infrastructură, industrie, sănătate, educaţie, conectivitate şi transporturi, calitatea vieţii, Oradea verde, turism, cultură, tineret şi sport.

La final, Ilie Bolojan a adresat un mesaj tuturor bihorenilor, îndemnându-i să aibă încredere în el şi în echipa PNL şi să le acorde voturile pentru a deţine majoritatea în CJ Bihor. „Cei care aţi constatat că în cei 12 ani de când am fost primar în Oradea s-au făcut lucruri importante şi faţa oraşului s-a schimbat şi aveţi încredere în mine, vă rog să ne acordaţi sprijinul fiind conştienţi că un preşedinte de Consiliu Judeţean nu poate să facă lucrurile de unul singur. Are nevoie de o majoritate în Consiliul Judeţean, care poate fi asigurată de echipa de consilieri PNL şi are nevoie de un parteneriat cu Primăria Oradea, cu Florin Birta, care sper să fie ales în această funcţie şi cu ceilalţi primari din judeţ. Vă rog să ne acordaţi votul dumneavoastă în 27 septembrie”, a fost mesajul transmis de Bolojan.