USR Oradea anunță că și-a desemnat candidatul pentru Primăria Oradea. Acesta este Daniel Palaghianu, fost ofițer al Armatei Române, antreprenor în domeniul consultanței de business și fost subprefect al județului Bihor.

Candidatul provine dintr-o familie de militari, are 48 de ani și doi băieți, cel mare absolvent de inginerie aerospațială la Florida Institute of Technology din Statele Unite.

Daniel Palaghianu a urmat școala militară de la 14 ani, a absolvit Academia Militară și a activat în armată. Ulterior, a trecut în rezervă pentru a lucra în poziții de top management în companii mari și multinaționale, unde și-a dezvoltat competențele de lider și manager. Și-a întemeiat propria firmă de consultanță în afaceri. Palaghianu susține că a intrat în politică revoltat de incapacitatea administrației publice de a rezolva problemele oamenilor.

„Misiunea mea este să conving orădenii că prezența USR în Consiliul Local al orașului ar fi în beneficiul lor. USR nu este, din păcate, în Consiliul Local Oradea, acolo unde ar fi putut susține, cu mai mult succes, proiectele noastre: transport școlar, crearea unei păduri urbane în Parcul 1 Decembrie, înființarea unui parc științific și astronomic în Oradea, condiții mai bune în Adăpostul Grivei, doar ca să enumăr câteva. Viziunea noastră pentru oraș, mai apropiată de nevoile de zi cu zi ale locuitorilor, este complementară celei a administrației PNL. Vom veni în fața orădenilor cu un plan de reducere a costurilor vieții în oraș, pentru educație și cultură, pentru mai multe spații verzi și activități comunitare, astfel încât chiar să avem ce face în oraș. Dar are și o componentă care ține de istoria orașului nostru, de strălucirea lui de odinioară, în special în domeniul cunoașterii. Oradea a fost avangardă în multe domenii, de la drept la astronomie, iar școala orădeană era una de prestigiu în România și în regiune. Voi fi portavocea acestor idei și proiecte pentru Oradea, astfel încât viziunea USR să fie bine cunoscută de orădeni în ziua votului”, a declarat Palaghianu.