Liberalii acuză conducerea Consiliului Judeţean Bihor că risipeşte banii publici, în zona de nord a judeţului fiind turnate covoare asfaltice pe drumuri în stare bună, în timp ce sunt drumuri judeţene care „arată ca după război”.

 

„La sfârșitul acestei săptămâni, în zona de nord a județului Bihor, firma ce are contract cu Consiliul Județean pentru reabilitarea drumurilor județene derulează lucrări de așternere de covoare asfaltice pe drumurile județene. Joi și vineri (1 şi 2 augurs – n.r.) firma asfalta drumul județean ce traversează comuna Tăuteu, în satul Bogei, cu toate că porțiunea peste care se așternea covorul asfaltic era în bună stare – fără nicio groapă, pe porțiunea respectivă fiind tras recent un covor asfaltic”, menţionează PNL Bihor într-un comunicat de presă. Potrivit liberalilor, la intrarea în satul Bogei dinspre Ciutelec, pe teritoriul comunei Tăuteu, „banda din stânga era deja asfaltată și firma se pregătea să asfalteze partea dreaptă”. Aceştia au remarcat, la faţa locului, pe de o parte că drumul era în bună stare, iar pe de altă parte, au remarcat „modul neprofesionist în care drumul este stropit cu soluție bituminoasă, în vederea așternerii covorului de asfalt”.

„În condițiile în care o bună parte dintre drumurile județene arată ca după război, este anormal să-ți bați joc de banii județului, atâția câți sunt, trăgând strat peste strat de asfalt acolo unde nu se justifică sub nicio formă, numai pentru că primarul comunei unde se întâmplă acest lucru este din același partid cu președintele Consiliului Județean Bihor”, acuză PNL Bihor. Nemulţumiţi, liberalii cer conducerii CJ să sisteze aceste lucrări inutile şi să realizeze reabilitările acolo unde se impun. „PNL Bihor condamnă această risipă de bani publici și cere conducerii Consiliului Județean să oprească imediat lucrările care nu se justifică. Solicităm ca lucrările de reabilitări să fie făcute cu prioritate pe drumurile județene grav deteriorate. Singurele criterii după care trebuie reabilitate drumurile sunt cele legate de gradul de degradare și de numărul de mașini care le tranzitează. Este inacceptabil ca an de an să se asfalteze în aceleași comune după criterii politice, iar în alte comune drumurile județene să fie practic abandonate”, susţin liberalii.

Aceştia au dat şi exemple de drumuri județene care sunt „într-o stare dezastruoasă și unde în afară de cârpeli nu s-a făcut nimic”: Belfir – Cociuba Mare – Șoimi; Oșorhei – Copăcel; Sacalasău – Derna - Popești, zona comunei Derna; Brusturi - Săliște – Derna, zona de pe teritoriul comunei Spinuș; DJ 795 pe porțiunea Tinca – Râpa.