Sală plină, sâmbătă, 8 februarie, la Conferinţa Judeţeană a PSD Bihor, eveniment la care a participat, în postura de invitat special, senatorul Şerban Nicolae. 648 din cei 685 delegaţi au decis, prin ridicarea mâinii, ca Ioan Mang, singurul concurent pentru funcția de președinte al PSD Bihor, să fie reales pentru încă patru ani.

Disciplină de partid, discursuri motivaționale și aplauze furtunoase, cam aceasta a fost atmosfera, sâmbătă, la Conferinţa Judeţeană a PSD Bihor.

„În ciuda majorării pensiilor şi salariilor n-am ştiut să comunicăm, nu le-am spus pensionarilor şi salariaţilor că atunci când cresc pensiile şi salariile, cresc şi preţurile, pentru că patronii de ABC-uri, magazinele, măresc preţurile ştiind că sunt mai mulţi bani. Ne-au reproşat că la unii s-au mărit la 10.000 lei şi la alţii la 1.700 lei, dar era greu să şi majorezi, şi să faci drept. Cine are 2.000 lei plăteşte 200 lei impozit, iar cine are 60.000 lei plăteşte 6.000 lei şi rămâne cu 54.000, deci cota progresivă de impozitare este soluţia pentru o echilibrare”, a spus președintele PSD Bihor, Ioan Mang care a pus cele două insuccese, europarlamentarele şi prezidenţialele, pe seama manipulării „cu toată teoria dusă împotriva preşedintelui Liviu Dragnea, auzeam oameni cu carte spunând că ei nu vor vota cu PSD pentru că nu vor să voteze cu Dragnea, deşi Dragnea nu era pe nicio listă. Rezultatul la europarlamentare a fost ca un duş rece, după care Liviu Dragnea, în mod oarecum pe nedrept, zic eu, a fost condamnat”.

Culmea este că, deși PSD a fost acuzat de multă lume că a mituit oamenii cu mărirea salariilor și a pensiilor pentru a primi voturi, Mang le-a reproșat din nou pensionarilor și bugetarilor că nu au votat PSD: „Cei care erau pentru prima oară la Felix au votat masiv pe listele suplimentare PNL şi USR, după ce noi le-am dat vouchere de vacanţă, pentru că aşa crede românul, că totul i se cuvine şi nu i se mai poate lua”, a spus el.

După ce au fost citite mai multe rapoarte cu privire la realizările partidului, a urcat pe scenă senatorul Florian Bodog care a spus că, pe de o parte, regretă că a dat jos guvernul pentru că făcea atât de multe gafe, dovedindu-și incompetența.

„Un ministru care se războiește cu liftiera sau unul care se răstește la profesori în timpul orei, nu au ce căuta în funcții. La ultima întâlnire, după ce domnul Dragnea a spus că suntem foarte mulți i-am spus că am putea fi și mai mulți dacă am avea o sală în care am putea să ne întâlnim. Sala polivalentă din Oradea este făcută de noi, nu de PNL. La Spitalul Județean ventilatoarele care țin oameni în viață există datorită contribuției mele ca ministru al Sănătății, al doilea RMN s-a cumpărat pe baza semnăturii mele, aparatul de radioterapie a fost cumpărat de Guvernul PSD. A fost dat în folosință, dar nu a spus nimeni niciun cuvânt. Când mergeți pe stradă, nu trebuie să vă fie rușine că sunteți PSD-iști”, a spus Florian Bodog în fața unei săli care l-a aplaudat frenetic.

Tot sâmbătă au fost aleși cei 16 candidați la funcțiile de vicepreședinte. Printre ei Dorel Dume, Stela Babău, Valentina Ţoţa, Florian Oros, Bujor Chirilă, Leontin Ţîrle, Lilla Debelka, Alina Popa, Mircea Tuduce și Felix Cozma.

La propunerea senatorului Şerban Nicolae, a fost apoi reales în funcția de președinte al PSD Bihor, Ioan Mang.