Beiuș. Conferința Municipală PSD a decis: deputatul Gheorghe Bogdan, Președinte și candidat la primărie
Fără îndoială, evenimentul politic al acestei luni a fost, la Beiuș, Conferința Municipală a PSD Beiuș, care a avut loc joi, 2 iulie. La adunarea social-democraților beiușeni au participat președintele PSD Bihor, Ioan Mang, Anamaria Tiron, secretar general al organizației județene, mai mulți primari pesediști din zonă și conducători de deconcentrate.
După raportul privind activitatea PSD Beiuș din ultimii ani, citit de Viorel Iuhas, fostul președinte al organizației municipale, președintele interimar, deputatul Gheorghe Bogdan, a făcut o amplă analiză a situației social-economice a municipiului Beiuș.
Totodată, cu ocazia conferinței municipale din 2 iulie, pesediștii și-au desemnat noua conducere, în fruntea organizației de la Beiuș fiind ales, cu unanimitate de voturi, deputatul Gheorghe Bogdan, cea mai puternică voce social-democrată din această parte a județului Bihor. Tot unanim a fost votul și în cazul alegerii vicepreședinților și a secretarului executiv. Astfel, în timp ce Ioana Bara își păstrează funcția de secretar executiv al organizației municipale, printre cei șapte vicepreședinți apar nume noi - Sorin Cuc și Dan Roman, alături de cei reconfirmați în funcția menționată: Stela Babău (concomitent, președintă a organizației locale de femei), Viorel Gavra, Dan Ispas, Bogdan Iordache și Cosmin Sigheti (președintele tineretului social-democrat beiușean). De altfel, întregul birou de conducere local a fost modificat, accentul punându-se pe oameni tineri, președintelui, celor șapte vicepreședinți și secretarului executiv alăturându-li-se următorii: Simona Ilaș - trezorier, Gabriel Vandici, Cosmin Tanchiș, Marin Alecu, Maria Gligor, Monica Ștefănică, Viorel Mihăieș, Florin Pălcuțiu, Călin Moru și Sergiu Purtan - membri.
Cel mai așteptat punct al conferinței nu a fost, așa cum ne-am fi putut crede, alegerea noului birou de conducere, ci cuvântul președintelui ales, deputatul Gheorghe Bogdan, care a fost confirmat și ca viitor candidat la primăria municipiului Beiuș. Liderul pesedist a trecut în revistă problemele majore cu care se confruntă Beiușul și a indicat soluțiile social-democraților pentru scoaterea din colaps a municipiului de pe Crișul Negru.
Președintele Gheorghe Bogdan a început cu prioritatea numărul unu, în viziunea candidatului pesedist la primăria Beiușului aceasta fiind crearea de noi locuri de muncă, mai ales că în ultimii doi-trei ani tot mai mulți investitori au părăsit orașul, iar alții noi nu se înghesuie să deschidă afaceri într-un municipiu căruia i s-a dus buhul pentru procesele de corupție de la nivelul administrației locale! Gheorghe Bogdan, unul dintre puținii politicieni bihoreni care s-a preocupat de situația lucrărilor la Drumul Național 76 Oradea-Deva și de soarta proiectului centurii Beiușului, a subliniat că numai prin realizarea drumului de centură a municipiului ar putea fi revigorată economia locală, dar acest lucru este întârziat de încăpățânarea unora de a susține o centură ocolitoare pe malul stâng al Crișului Negru, proiect ce se dovedește o carte necâștigătoare, Comisia Europeană refuzând să finanțeze derularea a două proiecte de infrastructură, practic, paralele: DN 76 și așa-numita "Centură a Șteiului"! De aceea, deputatul Gheorghe Bogdan propune proiectul anterior, care prevede amenajarea unei centuri ocolitoare a Beiușului pe ruta Sânmartin de Beiuș-Delani-Mizieș, această variantă, mai scurtă și mult mai ieftină, fiind, în opinia interlocutorului nostru, și mult mai realistă. În plus, aceasta ar impulsiona dezvoltarea unei noi zone industriale și comerciale în proximitatea Beiușului, ceea ce ar genera, firește, noi locuri de muncă!
Cât privește cauzele disconfortului zilnic al beiușenilor, Gheorghe Bogdan a evidențiat starea deplorabilă a rețelei stradale urbane și mizeria care zace în diverse locuri din oraș, trecând apoi, punctual, la principalele probleme ale locuitorilor urbei, probleme cărora actuala administrație locală nu le găsește soluții: în Beiuș, niciun bloc nu a fost anvelopat; prețul apei reci s-a triplat, deși este aceeași dinaintea cedării serviciului către Compania de Apă Oradea; existența a trei tarife la plata energiei termice, ceea ce generează diferențe semnificative între facturile plătite de beiușeni pentru aceleași servicii! Toate acestea sunt probleme ce trebuie soluționate de viitoarea conducere a Beiușului, deoarece actualii edili nu au inițiat, măcar, demersuri în această direcție, deși conduc destinele orașului de mai bine de șase ani!
Întru-un interviu acordat după terminarea conferinței municipale, noul președinte Gheorghe Bogdan a enumerat și alte preocupări ale sale, pe care le are în calitate de deputat. În primul rând, parlamentarul social-democrat a subliniat că este mândru că face parte din actuala majoritate parlamentară, una care a aprobat numeroase legi ce generează creștere economică, dar și o îmbunătățire evidentă a nivelului de trai al populației. Dintre prin actele normative adoptate în ultima vreme, cu un impact major asupra vieții cetățenilor, deputatul bihorean Gheorghe Bogdan le-a enumerat pe cele referitoare la: alegerile locale și parlamentare; finanțarea partidelor politice; statutul funcționarului public; recalcularea pensiilor militarilor; dublarea alocației pentru copii; parteneriatul public-privat; creșterea salariilor angajaților din Sănătate și ale personalului nedidactic, cu 12 la sută; posibilitatea angajării de persoane din rândul șomerilor în administrație; grupele de muncă. Tot în direcția însănătoșirii peisajului socio-economic românesc, actualul guvern a introdus în Parlament și alte proiecte de lege care au primit aprobarea aleșilor noștri: Codul silvic, Legea insolvenței persoanelor fizice, Legea Vânătorii, Legea zootehniei sau Legea viei și vinului, Legea privind aprobarea Ordonanței de Guvern nr. 6 pentru înființarea Agenției Naționale de Locuințe și, nu în ultimul rând, Codul fiscal, cel care prevede reducerea TVA la alimente la 9 la sută, a impozitului pe profitul reinvestit și a accizei la alcool, precum și renunțarea la taxa pe stâlp.
Nici situația dezastruoasă a traficului rutier dintre Oradea și Deva, pe DN 76, nu e pierdută din vedere de deputatul Bogdan, aceasta fiind, în continuare, subiect de dezbateri între politicieni. Din păcate, prea puțini sunt oamenii politici bihoreni se ocupă, în mod constant, de evoluția lucrărilor de reabilitare a celei mai importante artere rutiere ce leagă Bihorul de centrul țării, printre aceștia numărându-se parlamentarul pesedist Gheorghe Bogdan, cel care, convins de importanța economică și socială a Drumului Național 76, a trecut în revistă întregul parcurs al DN 76, de la Oradea până la Deva, după care s-a deplasat de mai multe ori la Cluj, unde a purtat discuții pe această temă cu conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri.
Pe de altă parte, în calitate de membru al Comisiei Economice din Camera Deputaților, pesedistul Gheorghe Bogdan ne-a asigurat că bani pentru proiect sunt și că lucrările la DN 76 vor fi urgentate.
Gheorghe Bogdan a ajutat comunitățile locale bihorene și în calitatea sa de membru al Consiliului Național Bisericesc. Împreună cu cei de la Secretariatul General pentru Culte, deputatul beiușean a depus mai multe amendamente pentru finanțarea unor lăcașuri de cult din Bihor, în special din zona Beiușului, dintre cele în cazul cărora banii au fost, deja, alocați amintind: Catedrala ortodoxă din Oradea, bisericile ortodoxe din Drăgănești, Beiuș (3 și 4), Delani, Incești, Prisaca, Poieni de Sus și Vintere, precum și mănăstirea Izbuc. Nici celelalte culte nu sunt uitate de deputatul Bogdan, acesta ocupându-se acum de documentația necesară alocării de fonduri pentru biserica penticostală din Beiuș, de pe strada Aurel Vlaicu. Din păcate, declara interlocutorul nostru, nu toți factorii responsabili își dau concursul în sprijinirea cultelor reprezentate în Beiuș; așa stau lucrurile în cazul bisericii ortodoxe nr. 5 (din cartierul Habitat), pentru care Primăria întârzie eliberarea autorizațiilor necesare.
Acesti oameni nici daca se cauta cu lumanarea si nici ca se gasea mai imbecili , cu o mentalitate de comunistoizi ,probabil ca or mai fi oameni care sa le aprecieze discursurile , dar daca nu se va schimba ceva si in aceasta tara , sa se scape odata de astfel de oameni ,cred ca Romania va ajunge un tinut pustiu , in care vor mai ramane doar ei , laudanduse cu faptele lor bune, pacat ca lumea nu le si apreciaza.
Sincer cand citesc ce scrii Dane ma apuca rasul, cum dupa ce iai facut cu ou si otet acuma incepi si lingi. Se spune ca omul gospodar se vede dupa cum isi aranjeaza lacasul sau,Dane cand mergi la scoala in coltul liceului peste drum nu vezi ce gospodar este Bogdan. Normal ca centura nu este ok pe unde merge deoarece pe partea cealalta pe unde vrea el au cumparat ei pamantul si vor baietii (Bogdan,Odobasianu,Iuhas,etc) sa incaseze ceva bani din despagubiri. Drumul DN 76, mie mi-ar fi rusine sa aduc subiectul asta in discutie deoarece dl.Dragnea si firmele lui sunt direct raspunzatoare de aceasta situatie. Ori aduceati aminte de plecarea investitorilor din Beius, eu ma mir ca a mai ramas vreunul in situatia drumului existent catre Oradea sau Deva. Avem o clasa politica "penibila" deoarece se joaca cu banii nostrii cum vor ei si in loc sa isi arate ei calitatile lor manageriale sunt obisnuiti sa improaste cu gunoi unii pe ceilalti. Vai de capul nostru cu acesti conducatori.Ori dl.Bogdan cum ve-ti gestiona candidatura din comuna noastra(Draganesti) in 2016?
Un penibil acest Ispas, dupa ce face de rusine un judet intreg cu examenul de la Stei, fuge la seful lui de la partid si scrie un cearceaf de pupaturi in cur numai sa-l scape tov deputat mai mare rusiena sa va fie, ziar de comunisti imputiti
Indiferent cine vine la primarie, modelul de 25 de ani este jalnic. Multi dau din gura dar fac nimic. sa-mi dea cineva un exemplu de candidat integru ca toti sunt manjiti.restul e partizanat politic
Iar pentru prostul informat "habitat" , Bogdan e deputat in colegiul Ceica. Noi beiusenii, nu l-am votat. Deci ce sa-i ceri? Cere-i la Popa Cornel si la oportunistii de la PDL_PNL. Si grozav te mai mananca in fund de lipsa autorizatiei! Ai fi unul dintre cei care umbla toata ziua pe la Primarie cu trasul de limba pe fraierii de acolo. Si mai apoi pe la "institutii" cu turnatoria. Halal oameni. Rusine.
Noroc cu Blaga si Popa ori Domocos sau Costin, ca astia da oameni de actiune.Sa nu mai spun de deputtatul ala PDL-ist al carui nume imi scapa...ceva Mateut sau cam asa ceva!! Alt papagal. Numai proiecte si proiecte in urma astora. Da de alea personale numai.
Dl.deputat pe langa faptul ca nu a facut absolut nimic pt. Beius si zona mai este si prost informat. Biserica no.5 NU ARE AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE, ci s-au inceput lucrarile pe sestache.Proabil lacasele de cult au alt regim urbanistic?
2016 anul pomenelor electorale, asfalt electoral,cu garantie de mandat
Epoca Domocos a insemnat din pacate, un urias regres administrativ si economic a depresiunii Beiusului. Lipsa de viziune si coerenta, precum si problemele penale ale edilului, au facut ca Beiusul sa fie ocolit masiv de investitori. A contribuit la acest lucru si slabiciunile politicienilor din zona, cum ar fi Blaga sau C. Popa si chiar fostul vice Costin, care odata ajnsi cu sacii in caruta au uitat total de oamenii locului. Poate ca ar fi cazul sa incercam din nou varianta rosie a politcii. Nu de alta dar Bogdan are macar experienta administrativa. E greu de dus de nas asa cum se intampla mai nou pe la Primaria Beius, unde anumite personaje au influenta negativa destul de mare. Si nu e bine, domn primar, nu e bine!