Liderul grupului de consilieri PSD din Consiliul Judeţean Bihor, Felix Cozma, a prezentat un bilanţ al activităţii desfăşurate în primul an de mandat, menţionând că, deşi în opoziţie, cei şase aleşi social-democraţi au făcut o opoziţie constructivă.

„În numele meu şi al colegilor aş caracteriza activitatea noastră ca fiind bună. Noi am vrut să facem o opoziţie constructivă, nu să facem opoziţie doar de dragul faptului că trebuie să ne împotrivim la orice proiect. Nu ne vom opune niciodată proiectelor benefice care vizează dezvoltarea judeţului, nu se pune problema, dar, de asemenea, vom sancţiona, aşa cum vedeţi că facem, derapajele conducerii CJ. Atitudinea noastră în CJ a fost una deschisă, chiar dacă ne aflăm în opoziţie şi a fost proactivă pentru judeţul Bihor. La hotărârile unde era nevoie de două treimi am gândit obiectiv şi deschis pentru a rezolva problemele judeţului”, a declarat Cozma. Printre proiectele susţinute, el a nominalizat cel privind construirea terminalului cargo la aeroport sau cel privind înfiinţarea unei companii aeriene orădene.

La capitolul derapaje, Cozma a menţionat desfiinţarea Ansamblului Artistic Profesionist Crişana din cadrul Teatrului Regina Maria, care a fost atacată în instanţă de membrii ansamblului, Tribunalul Bihor decizând suspendarea aplicării hotărârii CJ Bihor. „Am avut dreptate. După cum ştiţi, s-a anulat hotărârea în instanţă, cea de desfiinţare a Ansamblului Crişana, şi este executorie pentru Consiliul Judeţean, lucru care demonstrează că am avut dreptate, aşa cum am susţinut şi cu altă ocazie. Eu nu sunt jurist, dar se vede cu ochiul liber că hotărârea, la modul cum a fost făcută, nu respectă legea. Eu am motivat în şedinţă, iar articolele de lege sunt foarte clare. Înţeleg dorinţa de a ieşi în evidenţă, de a arăta că preşedintele Consiliului Judeţean taie şi reface organigrame şi câte se pot face din, hai să spunem, reducerile de personal pe care acesta le face. Dar nu se pot face fără a respecta legea şi s-a dovedit încă o dată că nimeni nu e mai presus de lege, nici măcar Ilie Bolojan”, a declarat liderul consilierilor judeţeni ai PSD. Tot el a menţionat că aşteaptă ca, în prima şedinţă a CJ, să se pună pe ordinea de zi un proiect prin care să se anuleze hotărârea privind externalizarea serviciilor folclorice, având în vedere că de ieri, 20 septembrie, Ansamblul Crişana a revenit la programul obişnuit de lucru.

„Îmi pun întrebarea cum putem să mai avem încredere în hotărârile pe care conducerea Consiliului Judeţean le elaborează, dacă sunt bine făcute, bine motivate, având în vedere o chestiune atât de simplă, cum a fost această hotărâre anulată de instanţă, asupra căreia am atras atenţia de mai multe ori că nu este legală. Dar am şi o altă problemă legată de modul în care Prefectura, în speţă domnul prefect, a înţeles să vegheze la corecta legiferare a hotărârilor de consiliu judeţean, în condiţiile în care răspunsul pe care l-am primit este că hotărârea este în regulă”, a subliniat Cozma.

Pe de altă parte, Felix Cozma a afirmat că aşteaptă cu încredere alegerile din anul 2024, dar speră şi că în primăvara anului viitor, în 2022, după această iarnă, să avem un alt guvern. „Sper să scăpăm cu toţii de acest guvern pe care din ce în ce mai multă lume nu şi-l doreşte, astfel încât locuitorii acestei ţări să intre pe un făgaş mai normal din punct de vedere al nivelului de trai, al preţurilor ş.a.m.d.”, a declarat Cozma.