Într-o conferinţă de presă organizată vineri la sediul PSD Bihor, Ioan Mang a declarat că "cineva şi-a bătut joc" de consilierii judeţeni, care, în şedinţa din 16 august, au aprobat în unanimitate un regulament de concurs, pentru ca a doua zi preşedintele CJ Bihor să semneze o decizie de punere în aplicare a acestui regulament căreia a ataşat un alt document, întocmit de el.

Potrivit liderului PSD Bihor, metodologia aprobată de consilieri fusese elaborată de Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean pe baza modelului elaborat de Ministerul Sănătăţii pentru instituţiile din subordine. Mang mai susţine că Radu Ţîrle a modificat conţinutul regulamentului, care nu ar mai prevedea obligaţia ca managerii de spitale "să respecte legea, adică să aibă studiile cerute de Ministerul Sănătăţii". "A rămas faptul că CA organizează concursul, dar preşedintele CJ stabileşte data concursului, preşedintele stabileşte comisia de concurs şi preşedintele stabileşte comisia de contestaţii. Nu ştiu ce înţelege preşedintele Consiliului Judeţean prin faptul că Consiliul de Administraţie organizează concursul", a afirmat Mang, care a menţionat că îi este greu să califice atitudinea şefului administraţiei judeţene. Liderul PSD Bihor a anunţat că a sesizat atât Prefectura, cât şi Ministerul Sănătăţii, cerându-le să se pronunţe cu privire la gestul preşedintelui CJ Bihor. "Nu am nimic cu actualul manager, dr. Carmen Pantiş, nici cu religia din care face parte, dar nu pot să nu observ că o persoană încearcă să acapareze un spital de interes judeţean", a mai adăugat senatorul Ioan Mang.
Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al CJ Bihor, Mircea Jacan, a precizat că decizia privind metodologia de organizare a concursului pentru ocuparea funcţiei de manager al Spitalului Judeţean a fost semnată de Radu Ţîrle înainte de şedinţa CJ Bihor. Mai mult, Jacan a menţionat că Radu Ţîrle le-a comunicat consilierilor judeţeni acest lucru, dar că aceştia au votat proiectul de pe ordinea de zi. De asemenea, reprezentantul CJ Bihor a adăugat că aleşii judeţeni, inclusiv Ţîrle, au votat în şedinţă doar un model de regulament, nu regulamentul propriu-zis. Modelul a fost introdus pe ordinea de zi de vicepreşedintele Alexandru Kiss, acesta ocupându-se de organizarea şedinţei având în vedere că Radu Ţîrle se afla în concediu. Totodată, Mircea Jacan a precizat că legislaţia existentă îi dă dreptul preşedintelui CJ să întocmească regulamentul pentru concurs. Cât priveşte acuzaţia că regulamentul nu mai prevede ca persoanele care candidează să fi absolvit cursuri de management sanitar aprobate de Ministerul Sănătăţii, Mircea Jacan a prezentat documentul semnat de Ţîrle, conform căruia candidaţii trebuie să fie "absolvenţi ai unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar". "Am cerut precizări la Ministerul Sănătăţii şi ni s-a spus că nu există o listă de cursuri de perfecţionare care să fie agreate de minister", a justificat Jacan faptul că această cerinţă a fost exclusă.