Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, prezent ieri la Oradea pentru a-şi susţine moţiunea "O Românie dreaptă, o Românie europeană", s-a declarat convins că va reuşi să câştige alegerile pentru funcţia de preşedinte al partidului în cadrul Convenţiei Naţionale care se va desfăşura la sfârşitul săptămânii viitoare, la Bucureşti. Blaga a venit la Oradea însoţit de câţiva dintre membrii grupului de sprijin, printre care Sorin Frunzăverde, Cristian Boureanu, Alin Popoviciu şi Petru Filip. 

"Am venit împreună cu o parte dintre colegii din grupul de sprijin şi cu Sorin Frunzăverde, şi am reuşit să prezentăm programul nostru politic - O Românie dreaptă, o Românie europeană - colegilor de la Bihor. Sperăm că a fost o întâlnire foarte utilă şi pentru noi, şi pentru ei. Nu este un secret, aici ne bucurăm de mult sprijin, dar, de altfel, noi credem că am reuşit să convingem foarte mulţi colegi din ţară şi că vom câştiga preşedinţia partidului şi programul nostru va fi cel care va trebui urmat de partid în perioada următoare", a declarat secretarul general al PDL după întâlnirea pe care a avut-o cu peste 200 de membri ai Colegiului Director al PDL Bihor, primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni, precum şi şefi de servicii deconcentrate din judeţ. Vasile Blaga a mai menţionat faptul că la alegerile interne votul va fi secret, lucru prevăzut în statut. "Am auzit discuţii pe tema asta. Sigur, aţi văzut cu toţii cum au evoluat lucrurile, începând de la numărul de participanţi. Noi nu am cerut decât să participe toţi cei care vor intra în prima linie a anului electoral viitor: primarii, viceprimarii, preşedinţi de consilii judeţene. Sunt aproape 2.000 de oameni. Dar votul este secret. Acest lucru este prevăzut în statut. Inclusiv faptul că nici o organizaţie, nici cea din Bihor, nu poate să dea dispoziţii cum să voteze", a menţionat Blaga. Pe de altă parte, solicitat să comenteze afirmaţiile unor colegi de partid care îl acuză că ar fi "omul mogulilor", secretarul general al PDL a menţionat: "De ce nu-i întrebaţi pe ei? Mie nu mi-au spus, bineînţeles, căci nici nu au ce spune. Eu le spun acelaşi lucru: unde erau ei în perioada 2001-2004, când domnul Năstase lansa tezele de la Snagov pentru destructurarea Partidului Democrat? Mai fac şi câte-o glumă, că eram doar vreo cinci-şase oameni în curte la Modrogan şi câinele Vasile. Păcat că a murit fără să-şi scrie memoriile, că avea ce spune". 

Prezent şi el la Oradea, deputatul Cristian Boureanu s-a declarat convins că aproape 80% dintre membrii PDL îl vor pe Vasile Blaga în fruntea partidului. Boureanu susţine că premierul Emil Boc "are semnături de la 33 de preşedinţi de filială", dar asta nu înseamnă că beneficiază şi de susţinerea membrilor acelor filiale. "Nu am nicio îndoială că se va vota la fel ca în 2001, când au candidat Traian Băsescu şi Petre Roman", a menţionat deputatul democrat-liberal, care consideră că schimbarea la vârful partidului este aşteptată nu numai de membrii PDL, ci şi de populaţie. Potrivit lui Boureanu, sondajele arată că Vasile Blaga se află la o cotă de 24%, fiind "de departe primul lider al acestui partid".