Consilierii PRM condamnă trocurile politice dintre UDMR şi PD
La un an de la învestirea cu calitate de consilieri judeţeni, fie de consilieri municipali, membrii PRM Bihor şi-au prezentat în faţa presei raportul de activitate. Configuraţia rezultată în urma jocurilor partidelor politice i-a izolat pe consilierii peremişti într-un colţ de umbră, revenindu-le obligaţia să lupte singuri împotriva trocurilor politice ale căror jucători înverşunaţi sunt UDMR şi PD.
Demascarea acestor jocuri de culise ale consilierilor din Coaliţia de guvernare este pentru peremişti o datorie faţă de alegători. "Puterea de la CJ este la UDMR, lucru care s-a văzut şi în sumele alocate administraţiilor locale din judeţ. Astfel, pentru culte au fost alocate 8 miliarde de lei, însă majoritatea banilor au fost repartizate cultelor de etnie maghiară. Un lucru explicabil, dacă ne gândim că din comisia de specialitate fac parte doar consilierii UDMR şi PD. Alte 4 miliarde de lei au fost distribuiţi pentru finanţarea activităţiilor fundaţiilor şi asociaţiilor nonprofit, însă din 215 cereri au fost aprobate 165, din care 145 sunt pentru comunităţile în care comunitatea maghiară este numeroasă. Kiss face jocurile în CJ", a declarat Vasile Gârba, consilier judeţean PRM. Toate proiectele mamut iniţiate dintr-o ambiţie obsesivă a preşedintelui CJ, Kiss Alexandru, sunt dur criticate de către consilierii PRM. Din punctul lor de vedere, în spatele asocierii cu firma fantomă Bretton pentru construirea a 4.000 de apartamente, a perceperii unei taxe de la toţi bihorenii de 5 lei (50.000 lei vechi) pentru reabilitarea drumurilor judeţene şi, mai nou, proiectul Aquaparc se ascund interesele personale ale clanului pe care Kiss îl păstoreşte. "Ne-a pus să ne asociem cu firma Bretton cunoscută doar dintr-un fax remis din Ungaria. La fel şi în cazul Aquaparc iţele sunt încurcate, nu întâmplător s-a găsit terenul de lângă Lotus", a declarat Felix Cosma.
Nici la nivelul Consiliului Local Oradea apele nu sunt mai limpezi, asocierile oneroase dintre partide fiind şi ele din ce în ce mai vizibile. "În noul CLO se simt parcă din ce în ce mai mult presiunile care se fac pentru adoptarea unor hotărâri în interesul unor persoane sau agenţi economici", a precizat Florian Pantea. Părerea acestuia a fost susţinută şi de către colegul său Mihai Drecin, care la fel condamnă jocurile de culise ale colegilor de şedinţe: "UDMR ştie să şantajeze, iar în politica şi asta e o calitate. Atribuirea terenurilor proprietatea Primăriei Oradea prin procedura vânzării directe şi nu prin licitaţie este un aranjament şi reprezintă un atentat la bugetul local. Proiectul Aquaparc vine în întâmpinarea unor interese, în timp ce Biblioteca Judeţeană a fost lăsată în coadă de peşte. Se caută formule de amânare a declarării spaţiului necesar din Piaţa 1 Decembrie ca fiind de utilitate publică".
Comentarii
Nu există nici un comentariu.