Azi, aleşii judeţeni se vor reuni într-o nouă şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Bihor, pe ordinea de zi găsindu-se o serie de proiecte de hotărâri privind finanţarea unor programe de extindere a reţelelor de apă şi canalizare din judeţul Bihor.

 

Un prim proiect priveşte studiul de fezabilitate aferent lucrărilor de alimentare cu apă şi canalizare pentru Oradea, Beiuş, Tinca, Oşorhei, Fughiu, Alparea, Sântandrei, Palota, Girişu de Criş, Tarian, Nojorid şi Biharia, precum şi două staţii de epurare noi în localităţile Beiuş şi Tinca. Valoarea totala a investiţiilor se ridică la suma de 83.275,22 mii euro, fară T.V.A., sursele de finanţare se împart între Uniunea Europeană, bugetul central, bugetul local şi un împrumut al operatorului regional. De asemenea, consilierii judeţeni vor vota şi transmiterea în folosinţă gratuită a unei suprafeţe de 400 mp situată pe strada Izvorului către Parohia Ortodoxă "Înălţarea Domnului" din Oradea, în vederea ridicării unei biserici.

Totodată, conducerea CJ Bihor propune revocarea dreptului de administrare transmis Spitalului Clinic Judeţean asupra imobilului în care a funcţionat Ambulatoriul de Specialitate de pe str. Republicii nr. 35. Impunătoarea clădire, fostul sediu al Direcţiei de Finanţe, în suprafaţă totală de 1.392 mp, revine astfel în administrarea CJ Bihor.