Caravana Dreptei Unite, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, a poposit sâmbătă în Oradea. Vicepreședintele USR, Dan Barna, a spus că bihorenii nu mai trebuie să se lase păcăliți la următoarele alegeri să voteze cu PNL, iar voturile lor să ajungă la PSD și că au ca alternativă o alianță veritabilă de dreapta.

 

După ce a poposit la Salonta, Caravana Dreptei Unite a ajuns sâmbătă în Oradea, la sediul de pe strada Vasile Alecsandri, unde a avut loc o scurtă conferință de presă. Alături de candidații din Bihor, printre cei prezenți au fost: Dan Barna -  vicepreședinte USR, Eugen Tomac – preşedinte PMP, Vlad Botoş şi Alina Gârbea.

„Bihorenii nu trebuie să se mai lase păcăliți de această Guvernare care ne-a adus pe primul loc în Europa la inflație. Avem un partid AUR, finanțat de Moscova, PCR – Partidul Comasat Român și Dreapta Unită. Alianța noastră este singura variantă bună pe care o are România”, a spus, printre altele, Dan Barna, care a fost completat de Eugen Tomac, acesta subliniind că Dreapta Unită este singura alternativă „la această mascaradă PSD-PNL”.

„Niciunde în Europa nu veți găsi listă comună între socialiști și cei de dreapta pentru că peste tot se respectă democrația și dreptul de a avea opțiuni. Un vot pentru PNL va fi un vot pentru PSD. Un vot pentru Dreapta Unită va fi un vot pentru Dreapta Unită. Iohannis a trădat electoratul de dreapta. În 2020 mesajul a fost „votați cu mine ca să nu votați PSD”. Veți vedea că anul acesta, PNL nu va avea candidat la președinție. Liberalii vor fi încolonați să îl susțină pe Ciolacu. Vom merge din casă în casă să le spunem românilor cum este sugrumată democrația în România”, a mai spus Eugen Tomac, care a încheiat, afirmând că alianța pe care o reprezintă are dreptul să apere libertatea, democrația și Drepturile omului.

Europarlamentarul Vlad Botoș a spus că, în cei zece ani de guvernare, Iohannis ar fi trebuit să fi rezolvat măcar problema Schengen, subliniind că el, împreună cu Tomac, au inițiat rezoluția prin care au cerut ca Moscova să înapoieze Tezaurul României. Rezoluție care a fost votată de Parlamentul European.

„Bihorenii, care au votat în 2020 cu PNL, ca să nu vină PSD la guvernare, sper să înțeleagă că au greșit și să aleagă singura variantă sigură, Dreapta Unită”, a mai spus Botoș.

La finalul conferinței, răspunzând la întrebările ziariștilor, Dan Barna a spus că, cel mai probabil, varianta USR pentru fotoliul de președinte va fi Cătălin Drulă, că alianța pe care o reprezintă este la 20% în sondaje, că „AUR este o anexă, crescută și alimentată de PSD” și că „PNL este astăzi divizia de juniori a PSD”.