Spoturi electorale ale Partidului Democrat Liberal au continuat să ruleze, ieri, pe mai multe panouri publicitare tip LCD din municipiul Oradea, deşi campania electorală în ziua alegerilor este interzisă, însă reprezentanţii BEM au afirmat că nu au competenţe în acest caz şi nu pot interveni.

Două asemenea panouri au putut fi văzute în zone extrem de circulate ale oraşului, pe bulevardul Dimitrie Cantemir, respectiv pe faţada magazinului universal Crişul. Pe ambele panouri continuau să ruleze, ieri la prânz, spoturile electorale ale PDL folosite şi la televiziunile locale, care îl prezintă pe Mihai Groza, primarul interimar, şi pe ceilalţi candidaţi ai partidului la alegerile locale. Reclamele erau alternate cu sporturi publicitare comerciale, ale proprietarilor spaţiului de reclamă şi ale unor dealeri de autoturisme. Sesizat cu privire la acest aspect, preşedintele Biroului Electoral Municipal, judecătorul Ovidiu Galea, a declarat că este vorba despre o carenţă legislativă. "Din păcate nu avem ce face, BEM nu este competent şi nici legea nu sancţionează acest gen de afişaj. Legea sancţionează doar campania electorală prelungită peste termen, în audiovizual, dar nu spune nimic despre panotajul stradal. Ce facem atunci cu bannerele şi alte afişe puse pe străzi?", a spus preşedintele BEM.
Dar aceasta nu este singura "ispravă" a staffului de campanie al PD-L Bihor. Mai mulţi cititori ne-au sesizat la sfârşitul săptămânii trecute cu privire la recepţionarea prin postul telefonic de domiciliu, prin serviciul Romtelecom, a unui mesaj electoral, sub forma unei înregistrări vocale aparţinând candidatului PD-L la Primăria municipiului Oradea, care îndemna cetăţenii să-l voteze, în tandem cu camaradul său "portocaliu" care viza preşedinţia Consiliului judeţean Bihor.

Potrivit legii, campania electorală în audiovizual a fost interzisă cu 48 de ore înaintea alegerilor, astfel că în acest interval în mass-media audiovizuale nu pot fi prezentate sondaje de opinie sau difuzate spoturi de publicitate electorală, nu pot fi invitaţi sau prezentaţi candidaţi în programe şi nu pot fi făcute comentarii privind campania electorală.