Primarul liberal al municipiului Oradea şi-a dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL. El rămâne în continuare liderul filialei PNL Bihor.

Ilie Bolojan a renunţat la funcţia de prim-vicepreşedinte pe strategii poltice al PNL, dar va rămâne în continuare liderul filialei PNL Bihor.

Ilie Bolojan a declarat că îi era greu să onoreze ambele funcții, astfel că a optat să se dedice mai mult celei de edil în administrația publică orădeană.

„La începutul săptămânii trecute am înregistrat la secretariatul general al PNL demisia mea din funcția de prim-vicepreședinte strategii politice al partidului. Având în vedere faptul că Primăria Oradea are un număr important de proiecte europene și de investiți în derulare, care necesită destul de mult timp, era foarte greu, în aceste condiții, să onorez ambele funcții. Ca atare, am luat decizia să mă concentrez pe proiectele Primăriei Oradea”, a spus Bolojan.

Ilie Bolojan este lider al PNL Bihor și a fost ales la Congresul extraordinar al partidului care a avut loc pe 19 iunie 2017 în funcția de prim-vicepreședinte pe strategii politice al partidului.

Pe de altă parte, surse din partid susţin că Bolojan ar fi nemulţumit atât de actuala conducere a liberalilor, cât şi de lista „scurtă” întocmită pentru alegerile europarlamentare.