Deputatul Octavian Bot a anunţat, ieri, în plen, că a demisionat din PDL şi a revenit în PNL, urmând să activeze în cadrul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor. Bot acuză PDL că nu are o identitate ideologică clară. Decizia i-a surprins pe democrat-liberalii bihoreni, care susţin că fostul lor coleg nu şi-a manifestat până acum nemulţumirea faţă de partid.

Anunţul revenirii lui Octavian Bot în PNL a fost făcut ieri de preşedintele partidului, Crin Antonescu. "Vă semnalez că Octavian Bot, deputat PDL de Oradea, se alătură azi PNL şi implicit USL. El revine, astfel, după mulţi ani, în PNL", a afirmat preşedintele PNL, Crin Antonescu. El a adăugat că Bot este un om pe care îl cunoaşte de foarte mult timp, pe care îl preţuieşte şi cu care a lucrat împreună în cadrul unor "demersuri îndrăzneţe" în care au şi reuşit. La rândul său, Octavian Bot a menţionat că părăseşte PDL întrucât acest partid nu are o identitate ideologică clară. "Fac politică de 20 de ani. Fac politică de dreapta şi numai de dreapta. Pot să spun că în 1990, când eram primar al Oradiei, am refuzat să mă înscriu în FSN, motiv pentru care mi-am pierdut funcţia. Acum, am ajuns la concluzia că PDL nu şi-a schimbat identitatea doctrinară din convingere, ci din oportunism. PDL nu are nici pe departe orientare de dreapta. Un partid de dreapta creează bogăţie, nu austeritate. Din acest motiv, am hotărât să revin în PNL ", ne-a declarat Octavian Bot, deputat în colegiul 9 (Oradea Centru-Est), care a recunoscut că nu şi-a anunţat foştii colegi din filiala bihoreană a PDL de intenţia de a părăsi partidul. De altfel, acesta a discutat direct cu conducerea centrală a PNL, în prezent neexistând adeziune semnată la PNL Bihor. Liderul PDL Bihor, deputatul Ştefan Seremi, a declarat că nu ştia de decizia fostului său coleg. "Azi am aflat", susţine Seremi. El a adăugat că a avut rezerve la primirea lui Octavian Bot în partid, iar acum "100% nu va mai fi reprimit dacă se răzgândeşte".

Octavian Bot este membru al Comisiei de politică externă a Camerei Deputaţilor, fiind la al treilea mandat de deputat, după cele din legislaturile 1992-1996 şi 1996-2000. Bot a fost membru al mai multor partide, astfel: în perioada 1990-1993 - membru PAC, 1993-1995 - vicepreşedinte PL'93, 1995-1997 - membru BPN al PNL, 1997-1998 - vicepreşedinte PNL-CD, 1998-2002 - vicepreşedinte UFD, 2002-2004 - vicepreşedinte AP, iar din 2008 era membru PDL.