Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a jucat, ieri, tenis cu Ilie Năstase, la lansarea campaniei "România în mişcare", şi nu a ezitat să le ridice mingea la fileu celor care vor să împiedice proiectele MTS-ului.

Deşi nu prea s-a atins de o rachetă de tenis decât în copilărie, prin clasa a IV-a, doamna ministru a arătat că ştie câteva din secretele "sportului alb". După ce a schimbat câteva mingi cu Ilie Năstase, Monica Iacob-Ridzi a căpătat mai multă încredere şi a provocat-o şi pe Ecaterina Andronescu, Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, la un "meci", miza fiind numărul orelor de educaţie fizică din şcoli. "Îmi doresc ca în şcoli să avem minim trei ore de educaţie fizică. Pentru tineri contează foarte mult sfaturile şi îndrumările oferite de un profesor de educaţie fizică. Mingea este acum în terenul doamnei ministru Andronescu şi m-aş bucura ca până la urmă să se găsească o soluţie pentru a avea un minim de trei ore de educaţie fizică, obligatorii, pentru că şi atunci când am fost europarlamentar am susţinut această idee. Dar nu eu sunt în măsură să decid acest lucru. Eu pot doar să recomand şi m-aş bucura ca doamna ministru Andronescu să găsească o soluţie pentru a avea acest minim de trei ore de educaţie fizică pe săptămână", a declarat Monica Iacob Ridzi. Ministrul Tineretului şi Sportului este dispusă să practice cât mai multe sporturi, pentru a atrage copiii în acest domeniu şi a promis că va îmbrăca tot mai des în trenning: "Peste câţiva ani, vreau să avem un nou Ilie Năstase, un Lucian Bute, o Gabriela Szabo, o Constantina Diţă, o Nadia Comăneci sau alte nume importante. Vom mai implica şi alte personalităţi sportive care ne-au făcut să fim mândri că suntem români şi care au dus faima României peste hotare. Îmi doresc ca sportul să redevină ce a fost odată. În această campania s-a oferit şi Gabriela Szabo să ne ajute, de asemenea şi Constantina Diţă, Lucian Bute, Nadia Comăneci şi Gheorghe Hagi. Avem programe atât pentru copii, cât şi pentru tineri şi chiar pentru cei în vârstă".
Devenind tot mai agresivă pe teren, că doar a jucat împotriva lui Nasty, Monica Iacob Ridzi a trecut şi la promisiuni îndrăzneţe, însă a mai ridicat o minge la fileu, de această dată Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei. "Eu fac lobby şi pentru construcţia sălilor , iar dacă pentru fostul Guvern sportul nu a fost o prioritate, vă spun că acum situaţia s-a schimbat, iar fondurile pe care ministerul le-a primit sunt suficiente pentru a acoperi proiectele începute deja şi pentru a demara proiecte noi. Am încurajat fiecare federaţie să promoveze sportul de masă. De asemenea, o preocupare pentru noi este şi construirea de săli de sport. Din ce ştiu eu, în acest an, vom construi 100 de săli, dar pentru aceasta trebuie discutat cu domnul Vasile Blaga, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, pentru că dumnealui se ocupă de aceste proiecte", a mai spus Monica Iacob Ridzi.
Partenerul de joc al doamnei ministru, Ilie Năstase, s-a arătat încântat că nu a mai trebuit să-l "suporte" pe Ion Ţiriac alături de el: "Eu o prefer pe doamna ministru, pentru că arată de o sută de ori mai bine decât Ţiriac. Pe Ţiriac l-am văzut de atâtea ori că m-am săturat de el. Mi se spunea că am dormit de mai multe ori cu el în pat decât am dormit cu toate cele trei neveste". Totuşi, Nasty nu a remarcat doar aspectul fizic al Monicăi Iacob Ridzi, ci şi ambiţia sa din teren şi de la munca de birou din minister. "Doamna ministru este foarte ambiţioasă. I-am spus să nu greşească şi nu a greşit aproape deloc. Am făcut un schimb de vreo 50 de mingi şi asta e ceva pentru cineva care joacă pentru prima oară. E important şi pentru copii că am reuşit să schimb câteva mingi cu ei. Şi eu aş fi dorit să joc cu un campion când eram copil dar n-am avut şansa asta. Ceea ce a făcut doamna ministru astăzi este un program extraordinar pentru sport. Le dă şanse copiilor să facă sport şi să fie sănătoşi. Dacă tragem chiulul de la orele de sport este rău pentru copii. Am vorbit şi cu Nadia Comăneci şi cu Hagi să o ajutăm pe doamna ministru în acest proiect. Este impresionant că au venit foarte mulţi copii aici", a concluzionat Ilie Năstase.

Fostul tenismen şi-a amintit şi de faptul că, mâine, naţionala de fotbal a României va juca un meci foarte important împotriva Serbiei şi a spus că mizează pe un meci egal. "Meciul cu Serbia va fi unul foarte dificil. De multe ori am avut probleme cu ei. Ţin minte că au fost şi scoruri de tenis pe vremea când eram eu copil. Este o echipă talentată şi au şi ei valori individuale. Poate chiar mai multe decât la noi, pentru că sunt mulţi sârbi care joacă în Spania şi în Italia. Noi nu trebuie să ne gândim doar la absenţa lui Chivu. Trebuie să facem tot ce putem şi să-i batem şi fără Chivu. Mi-e greu să dau un pronostic dar aş merge totuşi pe un egal", a încheiat Năstase.