Social-democraţii care fac parte din comitetul de coordonare a activităţii filialei bihorene a PSD se întâlnesc azi, la Bucureşti, cu conducerea centrală a partidului. Discuţiile se vor axa, probabil, pe situaţia creată la nivelul organizaţiei, unde fostul preşedinte încearcă să organizeze o Conferinţă Judeţeană Extraordinară, în speranţa că va putea reveni la conducerea PSD Bihor.

Şansele ca doleanţele fostului preşedinte social-democrat să fie luate în considerare sunt destul de mici, mai ales că o delegaţie formată din membrii comitetului de coordonare al PSD Bihor se întâlneşte, azi, la Bucureşti, cu preşedintele Mircea Geoană şi cu vicepreşedintele Cristian Diaconescu, acesta din urmă fiind responsabil de activitatea filialei bihorene. În cadrul acestei întâlniri se speră că va fi tranşată problema organizării Conferinţei Extraordinare abia după finalizarea alegerilor parlamentare.
E probabil ca alegerea nolior structuri de conducere să aibă loc abia după încheierea scrutinului uninominal, după cum îşi doresc majoritatea membrilor comitetului de coordonare. Ioan Mang, unul dintre membrii comitetului, a declarat că speră că azi se va stabili şi modalitatea de colaborare în plan local cu Partidul Conservator. "Noi am stabilit ca până la sfârşitul acestei luni, membrii PSD Bihor interesaţi să candideze fie pentru Senat, fie pentru Camera Deputaţilor să-şi depună cererile de intenţie la sediu. Cel târziu până în 15 septembrie vom şti care sunt candidaţii. În ceea ce priveşte colaborarea cu PC, încă nu s-a stabilit cum se va derula la nivelul judeţului Bihor. Probabil vor dori şi ei un colegiu uninominal. Probabil vom stabili la Bucureşti aceste detalii", a declarat Ioan Mang.